Fikan (vapaasti käännettynä: rento kahvitteluhetki) skandinaavinen perinne on kaikkien nautittavissa. Paranna suosikkileivoksiasi höyryuunilla.
Fika-suosikit
Höyry on erinomainen makeille leiville, kuten muffineille ja sienikakkuille. Se auttaa nostamaan leipää ja antaa sille tarvittavan kuohkeuden. Hanki rapea ulkopinta säilyttäen kosteuden sisällä.
Resepti: englantilaisia mustikkamuffineja
Ainesosat taikinaan (A)
350gr yleiskäyttöön tarkoitettuja jauhoja, 115gr ruskeaa sokeria, 20gr leivinjauhetta (makeille tuotteille)
Ainesosat taikinaan (B)
2 kokonaista munaa, 200gr mustikoita, 370gr täysmaitoa, 90gr sulatettua voita.
Valmistus: 15 minuuttia
Lisävarusteet: Yksittäiset alumiiniset muffinssikupit
Siivilöi jauhot, sokeri ja leivinjauhe kulhoon. Vatkaa toisessa kulhossa munat maidon, kylmän sulan voin ja mustikoiden kanssa.
A. Kaada nestemäinen seos (B) kuivien ainesosien seokseen (A) ja sekoita juuri niin paljon, että aineosat sekoittuvat.
B. Kaada taikina voideltuihin muffinssikuppeihin ja paista uunin alaosassa.
Paista alhaisella ilmankosteudella 170 ° C 25-30 minuutin ajan
Leivo leipuritason leipää kotona
Paista upea leipä napin painalluksella. SteamBake-uunit käyttävät höyryä taikinan kohottamiseen, taikina nousee nopeasti ja tasaisesti jättäen sisäpuolen ilmavaksi ja kosteaksi. Loppusilauksena viimeistellään tavallisella, kuivalla lämmöllä, jotta kuori olisi rapea ja kullanruskea.