Tervetuloa maukkaampaan arkeen höyryllä! Näytämme sinulle joitain vinkkejä ja vihjeitä siitä, kuinka höyryuuni tuo esiin parhaita puolia ruoanlaitossasi.
Tervetuloa
Onnittelut höyryuunistasi! Olipa kyseessä sitten uusi hankinta tai jos sinulla on ollut höyryuuni jo jonkin aikaa, höyry on hieno ruoanvalmistusmenetelmä. Kun aloitat höyryn käytön, huomaat itse edut - mutta kerromme myös sinulle, miksi höyry on upea valmistamaan kaikkea päivittäisistä aterioista välipaloihin, brunsseihin tai erityisiin illallisiin.
Tervetuloa höyryn maailmaan!
Vesisäiliö
Ensinnäkin, höyryuunilla on erilaista se, että se valmistaa ruokaa höyryllä. Sitä varten se tarvitsee vesisäiliön, joka on täytettävä vedellä, jotta uuni toimii kunnolla. Uunin lämpö muuttaa sitten veden höyryksi.
Electrolux-höyryuuneissa vesisäiliö sijoitetaan höyryuunin oikeaan yläkulmaan. SteamBake-uunissa ominaisuuksien mukaan se sijoitetaan uunin pohjakerroksen onteloon. Kummassakin tapauksessa varmista, että se täytetään ennen ruoanlaiton aloittamista.
Höyrytasot
Toinen huomionarvoinen asia ovat erilaiset höyrytasot, joita voit käyttää ruoanvalmistuksessasi. Electrolux-höyryuuneissa niitä kutsutaan täydeksi höyryksi, korkea kosteus, keskisuuri kosteus ja alhainen kosteus. Yleisenä ohjeena on, että eri höyrytasot toimivat hyvin eri tilanteissa:
- Full Steam käyttää jatkuvaa höyryä terveellisiin ja maukkaisiin ruokiin. Ihanteellinen ainesosien, kuten vihannesten, riisin, kuskuskin ja merenelävien (kala, simpukka ja katkarapu) keittämiseen kevyesti.
- Kosteus korkea yhdistää kuuman ilman höyryn kanssa herkkiä ruokia varten. Ihanteellinen herkkien ruokien, kuten vaniljakastikkeiden, lappujen, terriinien ja kalojen, valmistukseen.
- Kosteusaste keskisuuri yhdistää kuuman ilman ja höyryn mureaksi paistamiseen. Ihanteellinen haudutettua lihaa tai paahdettua kalaa varten sekä leivän ja makeiden taikinoiden leipomiseen.
- Kosteus alhainen yhdistää kuuman ilman höyryllä mehukkaalle ja rapealle ruoalle. Ihanteellinen liha-, siipikarja-, kala-, au gratin -ruuille, paprikoille, paahdetuille vihanneksille sekä leivontapiirakoille, muffineille ja kekseille.
Höyry tekee hyvän ruoan entistäkin paremmaksi.
Höyry tekee hyvän ruoan entistäkin paremmaksi
Tee lempiruokasi herkullisemmaksi ilman ylimääräistä vaivaa. Käytä höyryä keitettäessä vihanneksia, kalaa, lihaa, leipää ja jopa jälkiruokia saadaksesi rapeat ulkopinnat ja kosteat sisäpinnat täynnä makua.