Ammattileipomoiden vuosien salaisuus on höyry. Nyt voit luoda vastaavia tuloksia kotona käyttämällä Electrolux -höyryuunisi integroituja toimintoja. Uunissasi käytettävissä olevat toiminnot riippuvat mallista.
Voit leipoa höyryuunissasi useilla eri tavoilla:
- Taikinan kohotustoiminto: Höyry luo taikinallesi täydellisen ympäristön kohota tasaisesti ja nopeasti, jonka tuloksena saat mehevän ja ilmavan taikinan.
- Leivänpaistotoiminto: Paista täydellisesti kohonnutta leipää, jonka sisäpuoli on mehukas ja pinta rapea.
- Steamify®-toiminto: Valmista kakku, jonka sisäpuoli on pehmeän mehukas ja jonka reunat ovat rapeat ja tasaisesti ruskistuneet.
- Manuaalinen asetus: Aseta leivän ja kakun paistamisen höyrytaso manuaalisesti.
Taikinan kohotustoiminto
Höyryuunisi taikinan kohotustoiminto tarjoaa optimaalisen ympäristön taikinalle.
- Aseta taikina vuokaan ja laita uunin ensimmäiselle tasolle. Kosteustason ansiosta taikinaa ei tarvitse peittää.
- Valitse taikinan kohotustoiminto ja seuraa, kun taikina alkaa kohota.
- Lämpötilaksi asetetaan automaattisesti 35°C, joku on sopiva lämpötila taikinan kohottamiseen höyryllä.
Leivänpaistotoiminto
Käytä leivänpaistotoimintoa, kun valmistat leipää ja sämpylöitä saadaksesi rapean ja kiiltävän pinnan sekä herkullisen värin.
Leivänpaistotoiminto:
- Lisää höyryä, joka auttaa taikinaa kohoamaan. Höyryn ja lämmön yhdistelmä mahdollistaa täydellisen kullanruskean pinnan.
- Tarjoaa optimaalisen lämpötilan ja ympäristön, joka aktivoi hiivan.
- Lämpötila alkaa 180 °C, mutta voidaan myös asettaa manuaalisesti reseptin mukaan.
Steamify® -toiminto
Jos uunissasi on Steamify®-toiminto, höyryllä paistaminen on helpompaa kuin koskaan.
- Valitse Steamify® ja säädä lämpötila reseptin mukaisesti. Lämpötilan perusteella uuni säätää automaattisesti höyrytason puolestasi.
- Steamify® -toimintoa käytettäessä uuni kertoo, millaisia tuloksia voit odottaa lämpötilan perusteella. Esimerkki: 155-230°C on täydellinen paistamiseen, jotta leivän tai kakun pinnasta tulee herkullisen rapeaa samalla, kun sisäosa pysyy kosteana ja mehukkaana.
- Jos asetat ajastimen tällä lämpötilatasolle, alalämpö käynnistyy automaattisesti viimeisille minuuteille, mikä varmistaa pohjan rapeuden. Lue lisää Steamify® -toiminnosta täältä.
Höyrytason manuaalinen säätö
Jos uunissasi ei ole leivänpaisto- tai Steamify® -toimintoa, aseta haluamasi höyrytaso manuaalisesti. Kun paistat leipää tai kakkua höyryllä, voit valita eri kosteustasoja ja yhdistää nämä kuivaan lämpöön saadaksesi rapean lopputuloksen. Uunin mallista riippuen sinulla voi olla jopa neljä eri kosteustasoa.
Jos sinulla on mahdollisuus valita, valitse:
- Ilmankosteus Keskitaso – leivän ja makeiden taikinoiden leivontaan
- Ilmankosteus Matala – piirakoille, muffinsseille ja kekseille
Aseta sitten haluamasi lämpötila ja aloita. Viimeistele kuivalla lämmöllä saadaksesi rapeamman pinnan.
Vinkkejä
- Kokeile uudelleenlämmittää edellisen päivän leipää höyryllä muutaman minuutin ajan. Tietyissä malleissa saatavilla oleva Lämmittäminen höyryllä -toiminto on optimaalinen tähän tarkoitukseen.
- Kun paistat sämpylöitä tai pieniä leipiä, varmista, että leivinpaperi ei ulotu uunipellin ulkopuolelle. Ylimääräinen leivinpaperi antaa väärän virtauksen kiertoilmalle ja vääristää lämmön jakautumista.
- Käytä rei'itettyä peltiä parantaaksesi lämmönkiertoa, mikä auttaa saavuttamaan täydellisen kultaisen kuoren. Lisätietoja tarvikkeista saat verkkokaupastamme.
Saat käyttöohjeista lisätietoja uunimalleista. Löydät käyttöohjeet täältä.
Kun olet oppinut leivän ja kakun leipomisesta hyödyntämällä höyryä, voit klikata tästä saadaksesi lisätietoja ruoanvalmistuksesta höyryllä.