Kalojen keittäminen höyryuunissa on sekä yksinkertaista että maukasta. Höyryttäminen pitää kalasi kosteana ja kiinteänä ja on nopeampaa ja vaivattomampaa kuin luuletkaan.
Maukas kalaruoka takuulla onnistuen
Yleisesti suositus on käyttää matalampaa lämpötilaa, varsinkin kun kyse on kalafileistä. Yritä pitää lämpötila noin 80 ° C: ssa höyryttäessä fileitä Full Steam -höyryllä. Kalan höyryttäminen riippuu uunin lämpötilasta ja kalan sisälämpötilasta. Kokin niksi on käyttää anturia, jotta voit seurata kalasi keskikohdan lämpötilaa. Nämä lämpötilat vaihtelevat kaloista riippuen.
Ei ole yhtä parasta kalafilettä höyrystämistä varten tai parasta tapaa höyryttää kalaa, kokeile oman suosikkisi höyrystämistä! Yksi vinkki on: kääri kalafilee johonkin ennen kypsentämistä, esimerkiksi kaali tai merilevä. Voit myös kokeilla ja lisätä mausteita ja öljyä ennen käärimistä saadaksesi vielä enemmän makua.
Muut kalat
Koko kala
Kun höyrytät kokonaisia kaloja, käytä korkeaa kosteusasetusta tai kosteutta keskitasolla, hellävarainen keittäminen estää kalaa hajoamasta kuin se on kypsä kauttaaltaan.
Kalakastike
Kun valmistetaan kalakastikkeita, höyry on hyvä valmistustapa, koska sillä on lievä vaikutus verrattuna kiehuvaan veteen. Kastikkeilla on niin herkkä rakenne ja höyryllä se ei rikkoudu tai laimennu veteen.
Resepti: Meriahventa suolaisessa kuoressa
Ainesosat kahdelle henkilölle
2 kokonaista meriahventa (400 gr. Kukin), 2 kg aromaattista suolaa
Aromaattisen suolan aineosat
2kg karkeaa suolaa, 1 sitruuna, 10 vaaleanpunaista pippuria (kuivattu), 20gr sekoitettuja aromaattisia yrttejä (salvia, rosmariini ja timjami)
Lisävarusteet: Emalialusta
Tarjoa lisukkeen tai valintasi mukaan, esimerkiksi paahdettuja perunoita ja vihanneksia
Aromaattisen suolan valmistusvaiheet:
Pese ja kuivaa aromaattiset yrtit hyvin ja pilko ne.
Sekoita yrtit kulhossa suolan, raastetun sitruunan (vain keltainen osa) ja vaaleanpunaisten pippurien kanssa.
Aseta seos astialle ja paista sitä 120 ° C: ssa staattisella tilalla 40 minuutin ajan, anna sen jäähtyä.
Vaiheet suolassa olevalle meriahvenelle:
Perkaa kalat (jättäen suomut), pese ne juoksevan veden alla ja kuivaa ne hyvin.
Levitä kerros suolaa alustan pohjalle, aseta meriahven ja peitä ne kokonaan lopussa aromaattisella suolalla.
Keittoasetukset: Uunista riippuen (Steamifyllä tai ilman)
- Höyrystä 130 ° C: ssa 20 minuuttia. Taso: 2 tai
- Kosteus Korkea 130 ° C 20 minuutin ajan. Taso: 2
Loistava maku
SteamBoost-uunimme tarjoavat kolme höyrytasoa. Erikoistuneet ohjelmat leipomista ja paistamista varten sekä yksi ohjelma, jossa on vain höyryä uusille maku-, rapeuden- ja kosteustasoille.