Valmista maukasta kalaa helposti höyryuunissa
Kalan valmistaminen höyryuunissa on yhtä yksinkertaista kuin maukastakin. Höyryttäminen pitää kalan mehukkaana ja kiinteänä, ja se on nopea ja vaivaton tapa laittaa ruokia.
Maukas ja helppo kala
Muita kalaruokia
Kokonainen kala
Höyryttäessä kokonaista kalaa, käytä Humidity High tai Humidity Medium -toimintoa – kevyt höyryttäminen estää kalaa murentumasta ennen kuin se on ehtinyt paistua.
Kalamousse
Kalamoussea, kuten terriiniä tai kvenellejä, valmistaessa höyry toimii hyvin, koska se on ruuanlaitossa paljon hellempi kuin kiehuva vesi. Mousse on koostumukseltaan hellävarainen, ja höyryn ansiosta se ei hajoa tai jää mauttomaksi.
Resepti: Meribassi suolapedillä
Ainekset kahden henkilön ateriaan
2 kokonaista meribassia (kumpikin 400 gr), 2kg aromisuolaa
Aromisuolan ainekset
2kg karkeaa suolaa, 1 sitruuna, 10 rosépippuria (kuivattuja), 20gr yrttisekoitusta (salviaa, rosmariinia ja timjamia)
Tarvikkeet: Emalinen uunipelti
Tarjoile mieleistesi lisukkeiden, esimerkiksi paahdettujen perunoiden ja vihannesten kanssa.
Aromisuolan ohje:
-
Pese ja kuivaa yrtit hyvin, ja pieni silpuksi.
-
Sekoita yrtit ja suola kulhossa, ja lisää raastettu sitruuna (vain keltainen osuus) sekä rosépippuri.
-
Levitä sekoitus uunipellille ja paista 120°C asteessa 40 minuuttia, ja anna sen jälkeen sen viiletä.
Meribassin valmistus:
-
Tyhjennä kalojen sisukset (jätä nahat), ja pese kalat juoksevan veden alla kuivaten ne hyvin.
-
Levitä kerros suolaa uunipellille, ja aseta meribassit suolan päälle. Peitä sen jälkeen kalat kokonaan lopulla aromisuolalla.
-
Paistoasetus (riippuen siitä, onko uunissasi Steamify-toiminto):
- Steamify-toiminto 130°C astetta 20 minuuttia, taso 2
- Humidity High -toiminto 130°C astetta 20 minuuttia, taso 2
Herkullisia makuja helposti
SteamBoost-uunimme tarjoavat kolme erilaista höyrytoimintoa. Leivontaa ja paahtamista varten on omat höyryä ja perinteistä lämpöä yhdistävät ohjelmansa, ja pelkän höyryn ohjelma on loistava tuottamaan uusia makuja, rapeutta ja mehukkuutta ruokiin.