Mustikka-, juurikas- ja sinihomejuustosalaatti
Helppo ja vaikuttava
Yksinkertaisimmat reseptit ovat joskus parhaita. Kun juurikkaiden makeus yhdistetään hyvin kypsyneen sinihomejuuston täyteläiseen makuun, lopputuloksen herkullisuus ylittää kaikki odotukset. Mustikat antavat tähän helppoon reseptiin vaikuttavan lisän.
Ainekset (4 annosta)
Salaatti
250 g tuoreita mustikoita
4-6 suurta eriväristä juurikasta
100 g punakaalia
200 g salaattia - erilaisia pieniä salaatinlehtiä
100 g ituja
1 dl silputtua persiljaa
200 g sinihomejuustoa (esim. Bleu d'Auvergne)
Kastike
5 rkl kylmäpuristettua oliiviöljyä
3 rkl omenasiiderietikkaa
1 1/2 rkl hunajaa
Ripaus suolaa maun mukaan
Mustapippuria
Valmistusohje
Kuori punajuuret ja leikkaa ne erittäin ohuiksi siivuiksi, mieluiten mandoliinileikkurilla. Aseta ne hetkeksi kylmään veteen rapean koostumuksen saavuttamiseksi. Leikkaa punakaali ohuiksi siivuiksi mandoliinileikkurilla ja aseta siivut kylmään veteen.
Sekoita kastikkeen ainekset erillisessä kulhossa ja aseta se sivuun.
Valuta juurikas- ja punakaalisiivut siivilässä. Kun ne ovat kuivuneet, lisää ne suureen salaattikulhoon erilaisten salaatinlehtien kera.
Lisää joukkoon idut, mustikat, persilja ja juustopalat. Pirskottele päälle kastiketta ja tarjoile.