Peruna- ja parmesaanikohokas
Helppo kohokas
Tämä perunakohokas on helppo valmistaa ja se sopii erinomaisesti kaikkia tilaisuuksia varten. Korppujauhot luovat kohokkaan alle ja reunoille herkullisen rapean pinnan, kun taas parmesaani antaa sille erityistä umamimakua.
Ainekset
800 g perunoita
1 suuri bataatti
3 dl raastettua parmesaanijuustoa + kohokkaiden päälle ripoteltavaksi
100 g voita + 6 annosvuoan voitelemiseen
1,5 dl korppujauhoa
8 tuoretta silputtua salvianlehteä
Suolaa
Mustapippuria
Valmistusohje
1. Voitele 6 annosvuokaa ja jauhota ne korppujauhoilla.
2. Kuori peruna ja bataatti ja leikkaa ne pieniksi kuutioiksi. Keitä perunakuutioita suolavedessä, kunnes ne ovat pehmeitä. Kaada jäljellä oleva vesi pois. Anna bataattikuutioiden kiehua eri kattilassa, kunnes ne ovat lähes valmiit. Kaada vesi pois ja anna niiden jäähtyä.
3. Soseuta perunat tasaiseksi soseeksi sähkötoimisella tehosekoittimella. Sekoita joukkoon voi, parmesaanijuusto ja kananmuna. Mausta silputulla salvialla, suolalla ja mustapippurilla. Lisää joukkoon bataattikuutioita ja sekoita kevyesti.
4. Kaada perunaseos annosvuokiin ja ripottele päälle hiukan parmesaanijuustoa, suolaa ja mustapippuria.
5. Paista 15-17 minuuttia uunin keskitasolla 220 °C (450 °F) lämpötilassa alhaisella höyrytasolla, kunnes kohokkaat ovat kullanruskeita.