Kokkimaajoukkueen vinkit
Electroluxilta työvälineet kokkimaajoukkueelle
Electrolux on ollut Suomen kokkimaajoukkueen pääyhteistyökumppani jo vuodesta 2011 lähtien. Maajoukkueen kokkeja voi tavata useissa Electroluxin järjestämissä tapahtumissa, joissa he antavat vinkkejä ja valmistavat ruokaa Electroluxin kodinkoneilla.
Kokkimaajoukkueen reseptejä
Kokkimaajoukkue on myös ollut osallisena Electroluxin järjestämissä isoissa tapahtumissa, joista esimerkkinä Helsingissä järjestetty Electrolux Design Lab 2015 -muotoilukilpailun finaaligaalaa. Maajoukkue harjoittelee tulevia kilpailuja varten Electroluxin ammattilaislaitteilla, joita on ollut käytössä joka toisessa Euroopan Michelin-ravintoloista jo sadan vuoden ajan.
Chef's Secret Menu (Taste of Helsinki, 2016)
-
1ALKURUOKA
Kylmäsavulohitartar, wasabimajoneesia ja yrttejä
-
2PÄÄRUOKA
Voivaahdossa paistettua kananrintaa, kesän kasviksia ja hernepestoa
-
3JÄLKIRUOKA
Jogurttimoussea, hunajapähkinöitä, raparperia ja mansikkaa
Joulureseptejä
Muikunmätimousse
Ainekset:
100g valutettua muikunmätiä, 2 dl smetanaa, 1 dl ranskankermaa, 1 salottisipuli, 5 oksaa tilliä, 1 rkl sitruunan kuorta raastettuna, 1 rkl sitruunamehua, suolaa, mustapippuria
Tee näin:
Laita smetana ja ranskankerma yleiskoneen kulhoon ja vatkaa ne vaahdoksi. Pilko sipuli ja tilli erittäin hienoksi. Lisää mäti ja muut ainekset, sekoita ne joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla, tarkista maku ja siirrä kylmään odottamaan tarjoilua.
Fenkolinäkkileipä
Kesäresepti
Inkiväärivoissa kypsennettyä kirjolohta, höyrytettyä parsaa ja ruskistetulla voilla maustettu hollandaise kastike (kuudelle)
Chef's secrets -menu 2018
Löydä vuoden 2018 Taste of Helsingin Chef's Secrets -menun reseptit. Reseptit ovat Suomen Kokkimaajoukkueen Niko Suomalaisen ja Kari Julinin luomia.