Vegaaninen gluteeniton banaanileipä

Vegaaninen gluteeniton banaanileipä

Uudenlainen banaanileipä

Tämä banaanileipäresepti sisältää chian siemeniä ja käyttää agavesiirappia sokerin sijaan. Täysin vegaaninen ja gluteeniton herkku, joka tulee olemaan suosittu perheesi ja ystäviesi keskuudessa.

Ainekset

4 muusattua banaania, 1 rkl sulattua kookosöljyä, 1 dl agavesiirappia, 1 rkl chian siemeniä sekoitettu 3 rkl veden kanssa, 1 dl kaakaonibsejä, 1 dl hakattua tummaa suklaata, 3dl spelt-jauhoa (gluteeniton jauho on hyvä, ruisjauhokin toimii), 1 rkl leivinjauhetta, ¼ rkl bikarbonaattia, vähän kanelia, ¼ tl vaniljauutetta, 0,5 dl kookosmaitoa2 rkl kaakaojauhetta

1

Sekoita muusatut banaanit, kookosöljy, agavesiirappi ja chia-siemensekoitus kulhossa. Sekoita kunnes hyvin ja tasaisesti sekoitettu. Lisää jauhot ja leivinjauhe.

2

Sekoita kolmasosa taikinasta kookosmaidon, kaakaojauheen, hakatun suklaan, kanelin ja vaniljan kanssa. Kaada loput taikinasta voilla voideltuun leivinpeltiin ja lisää suklaataikina päällimmäiseksi. "Leikkaa" taikina veitsellä pari kertaa, luodaksesi marmorisen vaikutelman. Päällystä banaaninsiivuilla.

3

Aseta uuniin 35-40 minuutin ajan, tai kunnes keskelle pistetty hammastikku tulee ylös puhtaana. Anna jäähtyä, ennen kuin leikkaat siivuiksi.