Suklaakakun ainekset
(Yksi halkaisijaltaan 16 cm:n suklaakakku)
Sokerikakku
3 suurta kananmunaa, 80 g sokeria, 30 g perunatärkkelystä, 40 g vehnäjauhoa, 2 rkl kaakaojauhetta, 1,5 tl leivinjauhetta
Tumma suklaatäyte
200 ml kermaa, 90 g sokeria, 260 g tummaa suklaata paloina, 30 g voita
Valmistustapa
1) Valmista taikina
Vatkaa kolme kananmunaa sokerin kanssa kulhossa, kunnes sokeri on liuennut. Kaada seos tehosekoittimeen ja vatkaa, kunnes se on kolminkertaistunut. Electroluxin Assistent -yleiskone tekee vatkaamisesta helppoa. Sekoita sitten perunatärkkelys jauhoihin, kaakaojauheeseen ja leivinjauheeseen. Yhdistä kuivat ainekset sen jälkeen vatkattuun munasekoitukseen. Kaada taikina halkaisijaltaan 16 cm:n kakkuvuokaan.
2) Valmista höyryn avulla kuohkeampia leivonnaisia
Kaada 100 ml vettä höyryuunin lokeroon. Käännä säädin PlusSteam -symbolin kohdalle ja kuumenna uuni 180 asteen lämpötilaan. Paina PlusSteam -painiketta ja odota viisi minuuttia. Aseta kakku uuniin ja paista 25 minuutin ajan tai kunnes kakusta on tullut yhtenäistä. Aseta kakku ritilälle ja anna sen jäähtyä kokonaan ennen sen koristelemista.
3) Valmista pehmeä täyte
Kiehauta kerma ja sokeri kattilassa. Kaada kuuma kermaseos voin ja paloitellun tumman suklaan päälle. Anna olla kaksi minuuttia ja sekoita sen jälkeen vatkaimella, kunnes seos on pehmeän tasaista.
4) Leivonnaisen kokoaminen
Leikkaa kakkupohja nyt kahteen yhtä suureen pyöreään osaan. Levitä puolet täytteestä yhden kakkupuoliskon päälle. Aseta toinen kakkupuolisko päälle ja levitä loput täytteestä päälle reunoihin saakka. Aseta kakku jääkaappiin noin 20 minuutin ajaksi tai kunnes täyte on jähmettynyt. Nauti yhdessä ystäviesi ja rakkaimpiesi kanssa!