Juustokakun ainekset
(Yksi halkaisijaltaan 16 cm:n juustokakku)
Pohja
100 g keksejä, 2 rkl sokeria, 60 g voita (sulatettua)
Täyte
500 g kermajuustoa, 2 rkl vehnäjauhoa, 3 keskisuurta kananmunaa, 40 ml kermaa, 1 tl vaniljauutetta
Valmistustapa
1) Valmista täydellisen rapea pinta
Esikuumenna uuni 180 asteeseen ja jauha keksit tehosekoittimessa hienoksi. Masterpiece -sauvasekoitin sopii tähän tehtävään täydellisesti murskaten keksit muutamassa sekunnissa. Sekoita murskatut keksit voisulaan ja sokeriin, painele taikina sen jälkeen 16 cm:n kakkuvuokaan. Paista pohja rapeaksi 10 minuutin ajan 180 asteen lämpötilassa.
Vastustamattomista juustokakkujen pohjista pehmeisiin keittoihin, Masterpiece-tehosekoitin luo tasaisimmat ja pehmeimmät koostumukset.
2) Valmista täyte
Vatkaa juustoa, kunnes se on kermamaista. Lisää sokeri, kerma, vaniljauute, jauhot ja kananmunat. Kaada 100 ml vettä uunin lokeroon. Käännä säädin PlusSteam -symbolin kohdalle, kuumenna uuni 180 asteen lämpötilaan ja paina PlusSteam -painiketta. Aloita kypsennys viiden minuutin kuluttua.
3) Kaada, kypsennä ja jäähdytä
Kaada täyte pohjaan ja paista 15 minuutin ajan 180 asteen lämpötilassa. Laske lämpötila sitten 120 asteeseen ja paista toiset 25 minuuttia tai kunnes se on jähmettynyt ja ainoastaan keskiosa on nestemäistä. Poista se uunista ja aseta se ritilälle. Anna sen jäähtyä, kunnes juustokakku on asettunut täysin ja on silkin pehmeää.