Juustokakku

Sametinpehmeä täyte

Rapea pohja

Pehmeän kermainen juustokakku sopii ainutkertaisiin nautinnon hetkiin.

Juustokakun ainekset

(Yksi halkaisijaltaan 16 cm:n juustokakku)

Pohja
100 g keksejä, 2 rkl sokeria, 60 g voita (sulatettua)

Täyte
500 g kermajuustoa, 2 rkl vehnäjauhoa, 3 keskisuurta kananmunaa, 40 ml kermaa, 1 tl vaniljauutetta

Valmistustapa

Electroluxin Masterpiece -tehosekoitin, jossa murskataan keksejä keksipohjaa varten

1) Valmista täydellisen rapea pinta

Esikuumenna uuni 180 asteeseen ja jauha keksit tehosekoittimessa hienoksi. Masterpiece -sauvasekoitin sopii tähän tehtävään täydellisesti murskaten keksit muutamassa sekunnissa. Sekoita murskatut keksit voisulaan ja sokeriin, painele taikina sen jälkeen 16 cm:n kakkuvuokaan. Paista pohja rapeaksi 10 minuutin ajan 180 asteen lämpötilassa.

Electrolux Masterpiece -tehosekoitin
Sekoita valmistaaksesi parempia leivonnaisia

Vastustamattomista juustokakkujen pohjista pehmeisiin keittoihin, Masterpiece-tehosekoitin luo tasaisimmat ja pehmeimmät koostumukset.

PlusSteam -asetuksen valitseva leipuri

2) Valmista täyte

Vatkaa juustoa, kunnes se on kermamaista. Lisää sokeri, kerma, vaniljauute, jauhot ja kananmunat. Kaada 100 ml vettä uunin lokeroon. Käännä säädin PlusSteam -symbolin kohdalle, kuumenna uuni 180 asteen lämpötilaan ja paina PlusSteam -painiketta. Aloita kypsennys viiden minuutin kuluttua.

Leipuri, joka kaataa tasaisen juustokakkuseoksen kakkuvuokaan kypsennystä varten

3) Kaada, kypsennä ja jäähdytä

Kaada täyte pohjaan ja paista 15 minuutin ajan 180 asteen lämpötilassa. Laske lämpötila sitten 120 asteeseen ja paista toiset 25 minuuttia tai kunnes se on jähmettynyt ja ainoastaan keskiosa on nestemäistä. Poista se uunista ja aseta se ritilälle. Anna sen jäähtyä, kunnes juustokakku on asettunut täysin ja on silkin pehmeää.

  • Suklaakakku
    Suklaakakku
  • Paahtovanukas
    Paahtovanukkaan sokeripintaa karamellisoiva puhalluslamppu
  • Sitruunamarenkipiirakka
    Sitruunamarenkipiirakka tomusokerilla koristeltuna