Paahtovanukkaan ainekset
(viisi 100 g:n annosta)
400 g kermaa, 6 munankeltuaista, 80 g sokeria, yksi vaniljatanko (kaavittu sisäosa)
Valmistustapa
1) Valmista vanukas
Sekoita sokeri, kerma, kaavittu vaniljatangon sisäosa sekä munankeltuaiset Electroluxin Assistent -yleiskoneella, kunnes ainekset ovat sekoittuneet hyvin. Tai käytä hieman enemmän aikaa ja sekoita ainekset käsin. Kaada seos sen jälkeen pieniin uunivuokiin.
Vatkaa ja sekoita valmistaaksesi parempia leivonnaisia. Assistent -yleiskoneemme tekee vaativista tehtävistä helppoja, jotta sinulla olisi enemmän aikaa nauttia hyvistä hetkistä.
2) Esikuumenna uuni
Kun kypsennät tämän jälkiruoan höyryn avulla, saavutat kevyen vaniljan maun sekä yhtenäisen vanukkaan koostumuksen. Kaada 100 ml vettä höyryuunin lokeroon. Käännä säädin PlusSteam -symbolin kohdalle, kuumenna uuni 120 asteen lämpötilaan ja paina PlusSteam -painiketta. Odota ja rentoudu sen jälkeen viisi minuuttia.
3) Anna asettua, levitä, karamellisoi
Aseta paahtovanukas uuniin viiden minuutin kuluessa, kun uuni on lämmennyt. Anna sen paistua 30 minuutin ajan tai kunnes vanukas on hieman löysää keskeltä. Anna sen sitten jäähtyä jääkaapissa vähintään kolmen tunnin ajan, kunnes se jähmettyy. Levitä vanukkaan päälle sokeria ja karamellisoi se puhalluslampulla. Vanukas saa tällöin ainutkertaisen rapean pinnan. Bon appétit!