Pizza
Pizza
Kuplivan juuston, rapean kuoren ja makean kastikkeen yhdistelmä teki pizzasta aikoinaan klassikon. Pippurin lisääminen kastikkeeseen tekee siitä perinteistä pizzakastiketta maukkaampaa. Voit vapaasti lisätä haluamiasi täytteitä.
Ainekset riittävät kahteen pizzaan
Valmistusaika: 2 tuntia (mukaan lukien taikinan kohotusaika)
Ainekset
Taikina
8 g tuoretta hiivaa, 150 g haaleaa vettä, 250 g vehnäjauhoja, 5 g suolaa, 2 g sokeria, 25 g oliiviöljyä
Tomaatti- ja pippurikastike
4 valkosipulinkynttä, 2 keltaista tai punaista paprikaa, 1 valkosipuli, 2 tomaattia, joista on poistettu siemenet, oliiviöljyä
Lisukkeet
Kourallinen rukolaa, kourallinen vuonankaalia, suolaa ja pippuria
Valmistusohje
- Laita hiiva Explore 7 Blender -sekoittimeen. Kaada lämmin vesi päälle, sekoita ja anna hiivan vaahdota.
- Laita jauhot, suola, sokeri ja oliiviöljy tehosekoittimeen tai suureen kulhoon.
- Kaada neste jauhoon ja vaivaa keskinopeudella noin 10 minuuttia, kunnes taikina on sileää. Jos sinulla ei ole sekoitinta, vaivaa taikinaa kevyesti jauhetulla työpinnalla 10–15 minuuttia.
- Laita taikina kevyesti öljyttyyn kulhoon ja peitä kulho kelmulla. Anna taikinan nousta, kunnes se on kohonnut kaksinkertaiseksi.
- Valmista sillä aikaa kastike. Esilämmitä uuni lämpötilaan 160 °C / 180 °C (kiertoilmauuni). Aseta kaikki kastikkeen vihannekset suurelle leivinpellille, ripottele päälle oliiviöljyä ja paista noin 30 minuuttia.
- Anna jäähtyä hieman ja siirrä sitten sekoittimeen. Sekoita karkeaksi tahnaksi ja aseta sivuun.
- Anna uunin lämmetä lämpötilaan 220 °C ja aseta uuniin leivinpelti, jolle pizza mahtuu.
- Kaada taikina kulhosta ja jaa se kahteen osaan. Muotoile tasaisia ympyröitä ja levitä sen jälkeen kastike niiden päälle.
- Ripottele täytteet päälle ja siirrä varovasti yksi pizza kerrallaan uuniin ja paista 8 minuuttia, kunnes pohja on kypsynyt ja juusto kuplii.
- Ota pizza uunista, koristele rukolalla ja vuonankaalilla, ja mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoile heti.
Kokin vinkit
Pidä ainekset tuoreina
Lisää kuivat ja tuoreet yrtit pizzaan paistamisen jälkeen, jotta maku säilyy tuoreena ja jotta yrtit eivät pala.
Viinisuositukset
Roséviini sopii erinomaisesti tomaattitäytteisen pizzan kanssa. Kypsien punaisten marjojen ja roséviinin tuoreuden yhdistelmä sopii tomaatin makeaan ja happamaan makuun täydellisesti. Roséviinien runsaus tuo myös sopivasti tasapainoa parmesaanin rapeuteen ja rikkaseen makuun. Paras valinta on roséviinit Navarrasta Espanjasta ja Etelä-Italian Pugliasta, tai Grenachen roséviinit Rhônejoen alueelta Ranskasta. Helppouden kannalta paras valinta on viinipullo, jossa on kierrekorkki – pullo on helppo avata ja sulkea, ja viini pysyy tuoreempana.
Muita Le Cordon Bleun reseptejä
Katso lisää reseptejä
Löydät kaikki reseptimme täältä. Opi valmistamaan kaikkea hienoista illallisista herkullisiin makupaloihin.