Pannukakkuja savulohen kera
Pannukakkuja savulohen kera
Kuohkea amerikkalaistyylinen pannukakku on aamiaisklassikko, ja erilaisilla täytteillä se muuntautuu erinomaiseksi suolaiseksi välipalaksi. Tässä reseptissä lisätään ohuita savulohiviipaleita sekoitukseen – todella herkullista.
8 annosta
Kypsennysaika: 30 minuuttia
Ainekset
Pannukakkuihin
230 g vehnäjauhoja, 2 tl leivinjauhetta, sitruunan kuori, 2 hyppysellistä suolaa, 6 munaa eroteltuina, 280 ml maitoa
Lisukkeiksi
Savulohta, tilliä, crème fraicheä, sitruunamehua
Valmistusohje
- Sekoita jauhot, leivinjauhe, sitruunan kuori ja suola Explore 7 Blender -tehosekoittimella.
- Tee kuoppa keskelle, lisää munankeltuaiset, kaada sekaan maito ja sekoita saadaksesi sileä taikina.
- Vatkaa munanvalkuaiset suuressa kulhossa sauvasekoittimella, kunnes ne muodostavat pehmeitä piikkejä.
- Kaada pannukakkutaikina varovasti munanvalkuaisten sekaan säilyttäen seoksessa mahdollisimman paljon ilmaa, kunnes taikina on kevyt.
- Lämmitä suuri paistinpannu ja rasvaa se kevyesti voilla.
- Pudota pieni lusikallinen taikinaa kuumalle pannulle ja ruskista kummaltakin puolelta noin kaksi minuuttia.
- Toista tämä jäljellä olevalle taikinan kanssa.
- Tarjoile pannukakut crème fraichen kanssa ja viimeistele ne savulohella, tillillä ja sitruunamehulla.
Kokin vinkit
Lisää kuohkeutta?
Munanvalkuaisten vatkaaminen luo kuohkeamman ja kevyen pannukakun.
Viinisuositukset
Tämän ylellisen ruokalajin kanssa sopii luksusviinien klassikko: perinteinen kuohuviini. Saatat pitää ranskalaisesta chardonnaystä tai Champagnen alueen blanc de blancsista, italialaisesta franciacortasta tai vaikka uusiseelantilaisesta marlboroughista. Viinin tuoreus ja kuohuvuus korostavat lohen koostumusta, pehmentäen samalla kalan suolaisuutta. Jos haluat nauttia monimuotoisista aromeista, tarjoile kuohuviini perinteisessä tulppaaninmuotoisesta lasista.
Muita Le Cordon Bleun reseptejä
Katso lisää reseptejä
Löydät kaikki reseptimme täältä. Opi valmistamaan kaikkea hienoista illallisista herkullisiin makupaloihin.