Mango-vaniljavaahto

Mango-vaniljavaahto

Mango-vaniljavaahto


Voit täyttää 12 choquette-pikkupullaa tällä ranskalaisella mangonmakuisella chantilly-vaahdolla tai tarjoilla sen moussena laseissa tuoreiden marjojen kera. Vaahto sopii loistavaksi muidenkin leivonnaisten ja kakkujen täytteeksi tai lisukkeeksi – voit vaikka tehdä ranskalaisen Rhum au baba -kakun vaahdon kanssa herkuteltavaksi.

 

Annoksia: 12 pienen leivonnaisen kanssa tarjoiltavaksi 
Valmistusaika: 10 minuuttia

Ainekset

4dl kuohukermaa, 1dl tomusokeria, 1g vaniljatahnaa, 100g soseutettua mangoa, puolikkaan sitruunan mehu

Tee näin

Mangon soseuttaminen

  • Poista mangosta kuori ja kivi
  • Aseta hedelmäliha kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella
  • Lisää sitruunamehu tuomaan makua
  • Laita kaikki muut ainekset erilliseen kulhoon
  • Sekoita kerma, tomusokeri ja vaniljatahna Masterpiece-sauvasekoittimella, kunnes seokseen muodostuu pieniä piikkejä.
  • Kaada joukkon mangosose.
  • Laita vaahto pursottimeen. Vinkki! Jos sinulla ei ole pursotinta, voit leikata hedelmäpussista kulman pois ja käyttää pussia pursottimena.

Viinisuositus

Jos tarjoilet vaahdon chouquette-pikkupullien kanssa, suosittelee Le Cordon Bleu juomaksi kuohuviiniä. On tärkeää valita juoma, joka sopii hyvin makeiden leivonnaisten kanssa, ja siksi kannattaakin valita kuiva kuohuviini. Valitse siis kuohuviini, jossa lukee "Dry" (tai ranskaksi "Sec"), koska ne sisältävät on 17-32 grammaa sokeria. Kuiva kuohuviini tasapainottaa pikkupullien rapeutta riitelemättä mangon tuoman makeuden kanssa. Conegliano Valdobbiadene Prosecco Superiore D.O.C.G. sopii tähän tarkoitukseen loistavaksi. Tarjoile kuohuviini kylmänä tulppaaninmuotoisista laseista, jotta kaikki sen aromit ja kuplien kermainen koostumus tulevat parhaiten esiin.

Lue lisää
keittiöveitsiä leikkuulaudalla

Muita Le Cordon Bleun reseptejä

  • Omenaviineri
  • Matcha–kirsikkapiirakka
  • Seesami-appelsiinikastike

Katso lisää reseptejä

Löydät kaikki reseptimme täältä. Opi valmistamaan kaikkea hienoista illallisista herkullisiin makupaloihin.