Köyhät ritarit

Köyhät ritarit

Köyhät ritarit

Köyhät ritarit olivat alun perin herkullinen tapa hyödyntää vanhaa leipää, mutta siitä tulikin ajaton klassikkoherkku. Sekoita taikina huolellisesti Explore 7 Blender -tehosekoittimella ja anna leivän liota. Paista se sen jälkeen herkulliseksi.

Kypsennysaika: 15 minuuttia

Ainekset

1 viipaloitu leipä
 , 60 g voita paistamiseen
, 50 g demerarasokeria
, 
250 g vispikermaa
, 250 g maitoa
, 1 muna
, 1 munankeltuainen
, 5 g vaniljapaputahnaa

Valmistusohje

  • Sekoita taikina tehosekoittimessa ja liota siivut taikinassa, kunnes ne ovat mureita.
  • Kaada siivut pannulle ja paista niitä voissa, kunnes ne ovat kullertavia.

Juomasuositus

Köyhät ritarit ovat herkullisia ja maukkaita – mutta myös makeita. Voit tasapainottaa paahdetun leivän makeutta ja kermaista koostumusta tarjoilemalla kirpeää, alkoholitonta inkivääriolutta niiden kanssa. Laatumerkkejä on runsaasti, kuten Fever Tree, Fentimans, Belvoir ja Bundaberg (alkoholipitoisuus 0,5 %), mutta voit myös tehdä oman sekoituksen. Tarjoile niitä viinilasista tuoreena, mutta ei liian kylmänä. Köyhät ritarit maistuvat yleensä paremmalta lämpiminä, ja lämpötilan kontrasti voi olla yllättävän suuri.


veitset leikkuulaudalla

Muita Le Cordon Bleun reseptejä

  • Pannukakkuja savulohen kera
  • Pesto
  • Pizza

Katso lisää reseptejä

Löydät kaikki reseptimme täältä. Opi valmistamaan kaikkea hienoista illallisista herkullisiin makupaloihin.