Köyhät ritarit
Köyhät ritarit
Köyhät ritarit olivat alun perin herkullinen tapa hyödyntää vanhaa leipää, mutta siitä tulikin ajaton klassikkoherkku. Sekoita taikina huolellisesti Explore 7 Blender -tehosekoittimella ja anna leivän liota. Paista se sen jälkeen herkulliseksi.
Kypsennysaika: 15 minuuttia
Ainekset
1 viipaloitu leipä , 60 g voita paistamiseen , 50 g demerarasokeria , 250 g vispikermaa , 250 g maitoa , 1 muna , 1 munankeltuainen , 5 g vaniljapaputahnaa
Valmistusohje
- Sekoita taikina tehosekoittimessa ja liota siivut taikinassa, kunnes ne ovat mureita.
- Kaada siivut pannulle ja paista niitä voissa, kunnes ne ovat kullertavia.
Juomasuositus
Köyhät ritarit ovat herkullisia ja maukkaita – mutta myös makeita. Voit tasapainottaa paahdetun leivän makeutta ja kermaista koostumusta tarjoilemalla kirpeää, alkoholitonta inkivääriolutta niiden kanssa. Laatumerkkejä on runsaasti, kuten Fever Tree, Fentimans, Belvoir ja Bundaberg (alkoholipitoisuus 0,5 %), mutta voit myös tehdä oman sekoituksen. Tarjoile niitä viinilasista tuoreena, mutta ei liian kylmänä. Köyhät ritarit maistuvat yleensä paremmalta lämpiminä, ja lämpötilan kontrasti voi olla yllättävän suuri.
Muita Le Cordon Bleun reseptejä
Katso lisää reseptejä
Löydät kaikki reseptimme täältä. Opi valmistamaan kaikkea hienoista illallisista herkullisiin makupaloihin.