Kurpitsaa ja lehtikaalia granaattiomenan kera

Kurpitsaa ja lehtikaalia granaattiomenan kera

Herkullinen makuelämys

Kurpitsaa käytetään valitettavan vähän - Teppanyaki-pannussa paistettuna sen herkulliset maanläheiset ja pähkinäiset maut muuttuvat makeammiksi. Sen makeus tasapainotetaan lisäämällä joukkoon lehtikaalia ja granaattiomenan siemeniä. Herkullinen ja täyttävä kasvisateria, joka maistuu parhaiten kylmällä säällä.

Ainekset

2-3 rkl oliiviöljyä

1-2 rkl kuivattua makeaa chiliä

1/4 tl suolaa

1 suuri nippu lehtikaalia

2 dl granaattiomenan siemeniä
1 tuore rosmariinioksa

Valmistusohje

Kuori kurpitsa ja poista siitä siemenet, leikkaa ohuiksi siivuiksi pituussuunnassa. Aseta kurpitsasiivut lämpimälle Teppanyaki-pannulle. Lisää hiukan oliiviöljyä, ripottele suolaa ja chiliä, paista keskisuurella lämmöllä.

Lisää lehtikaali ja rosmariini 10-12 minuutin jälkeen, paista kurpitsan kanssa. Lisää tarvittaessa oliiviöljyä.

Ripottele lopuksi päälle granaattiomenan siemeniä. Tarjoile lämpimänä tai huoneenlämpöisinä.

  • HELPPO KOHOKAS
  • LAMMASPAISTIA ROSMARIINILLA JA TIMJAMILLA
  • MUSTIKKA-, JUURIKAS- JA SINIHOMEJUUSTOSALAATTI
  • KERMAISTA MAISSIA CHILIN JA KORIANTERIN KERA
  • HERNEITÄ MINTUN JA FETAJUUSTON KERA
  • KURPITSAA JA LEHTIKAALIA GRANAATTIOMENAN KERA