Kurpitsaa ja lehtikaalia granaattiomenan kera
Herkullinen makuelämys
Kurpitsaa käytetään valitettavan vähän - Teppanyaki-pannussa paistettuna sen herkulliset maanläheiset ja pähkinäiset maut muuttuvat makeammiksi. Sen makeus tasapainotetaan lisäämällä joukkoon lehtikaalia ja granaattiomenan siemeniä. Herkullinen ja täyttävä kasvisateria, joka maistuu parhaiten kylmällä säällä.
Ainekset
2-3 rkl oliiviöljyä
1-2 rkl kuivattua makeaa chiliä
1/4 tl suolaa
1 suuri nippu lehtikaalia
2 dl granaattiomenan siemeniä
1 tuore rosmariinioksa
Valmistusohje
Kuori kurpitsa ja poista siitä siemenet, leikkaa ohuiksi siivuiksi pituussuunnassa. Aseta kurpitsasiivut lämpimälle Teppanyaki-pannulle. Lisää hiukan oliiviöljyä, ripottele suolaa ja chiliä, paista keskisuurella lämmöllä.
Lisää lehtikaali ja rosmariini 10-12 minuutin jälkeen, paista kurpitsan kanssa. Lisää tarvittaessa oliiviöljyä.
Ripottele lopuksi päälle granaattiomenan siemeniä. Tarjoile lämpimänä tai huoneenlämpöisinä.