Kesäkurpitsapastaa tomaattikastikkeen kera
Terveellinen vaihtoehto
Kesäkurpitsanuudelit ovat terveellinen ja gluteeniton vaihtoehto tavalliselle pastalle. Ne ovat erittäin maukkaita ja mehukkaita, ja ne on helppo valmistaa. Kesäkurpitsa leikataan nuudeleiksi vihanneskuorijan avulla. Valmista koko perheen rakastama herkullinen kasvisateria sekoittamalla joukkoon kotitekoista tomaattikastiketta.
Ainekset
3 kesäkurpitsaa (vihreät)
1 rkl oliiviöljyä
1 dl vettä
Suolaa ja jauhettua mustapippuria maun mukaan
Valmistusohje
Leikkaa kesäkurpitsat pituussuunnassa vihanneskuorijan avulla, kunnes siemenet tulevat näkyviin. Käännä kesäkurpitsa ja jatka leikkaamista, kunnes kaikki kesäkurpitsat on leikattu pitkiksi suikaleiksi. Hävitä siemenet. Leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi suikaleiksi, jotka muistuttavat spagettia.
Kuumenna oliiviöljy paistinpannussa keskisuurella lämmöllä. Kypsennä ja sekoita kesäkurpitsaa kuumassa öljyssä yhden minuutin ajan. Lisää vesi ja kypsennä noin 3 minuuttia, kunnes kesäkurpitsa on pehmentynyt. Mausta suolalla ja pippurilla.