Kermaista maissia chilin ja korianterin kera
Tulisen täyteläistä maissia
Kermainen maissi on helppo lisuke, joka yhdistyy hyvin grillattuun halloumiin. Se voidaan tarjoilla myös täydellisenä kasvisruokana. Chili antaa sille hieman tulisuutta, kun taas korianteri tuo esiin eksoottisia ja aromaattisia makuja.
Ainekset (4 annosta)
300 g maissinjyviä
2 rkl oliiviöljyä
3 dl kermaa
1 tl suolaa
1/4 tl vasta jauhettua mustapippuria
2 rkl voita
3 dl täysmaitoa
2 rkl jauhoa
1 hienoksi silputtua vihreää chiliä
1 dl vasta raastettua parmesaanijuustoa
3 rkl silputtua korianteria
Valmistusohje
Aseta pannu kuumenemaan keskisuurelle lämmölle. Lisää maissi, oliiviöljy, chili, suola, pippuri ja voi. Paista pannussa.
Vatkaa maito ja jauhot, sekoita maissiseokseen. Paista keskisuurella lämmöllä hämmentäen, kunnes seos on paksua ja maissi on kypsynyt. Lisää kerma ja kypsennä vielä 2 minuuttia.
Poista lämmöltä ja lisää joukkoon parmesaanijuusto, kunnes se sulaa. Viimeistele korianterilla ja lisää halutessa silputtua vihreää chiliä.