Tuoreet sämpylät aamiaiseksi - höyryllä

Valmistusaika: 35 minuuttia
Määrä: noin 12 sämpylää

Nybakade frukostfrallor

Leipurille höyry on kullanarvoinen apuri keittiössä. Sen avulla nostatat taikinan optimaalisessa kosteudessa, Electrolux-höyryuunisi on siis myös kohotuskaappi! Leipää tai sämpylöitä paistaessa pieni höyry paiston aikana huolehtii, että uuni paistaa leivän sisältä kuohkeaksi ja pinnalta rapsakaksi. Ja taikinajuurella leipovat tietävät höyryn merkityksen onnistuneen levain-leivän saavuttamiseksi.

 
Onko mitään parempaa kuin uunituoreet sämpylät voin tai raikkaan tuorejuuston kanssa? Tällä reseptillä ja Electrolux-höyryuunillasi onnistut leipomaan rouheiset ja rapeakuoriset sämpylät vaikkapa brunssille.

 

Ainekset

  • 2 dl vettä
  • 2 dl maitoa (tai kauramaitoa)
  • 1 pss kuivahiivaa
  • 5 dl vehnäjauhoja + lisää muotoiluun
  • 3 dl täysjyvävehnäjauhoja
  • ½ dl vehnälesettä + muutama ruokalusikallinen lisää sämpylöiden päälle
  • ½ dl pellavarouhetta
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 1 ½ tl suolaa

 

Tee näin:

  1. Sekoita vesi ja maito taikinakulhossa (tai yleiskoneen kulhossa) ja lämmitä 42-asteiseksi. Lisää hiiva ja oliiviöljy ja anna hetken tekeytyä.

  2. Sekoita vehnäjauhot nesteeseen ja jos käytät yleiskonetta, laita koneeseen taikinakoukku ja ala sekoittamaan taikinaa, lisäten pikkuhiljaa täysjyvävehnäjauhoja ja leseet taikinaan. Lisää sitten pellavarouhe. Vaivaa käsin tai koneella 10 minuuttia, lisää lopuksi suola ja oliiviöljy.

  3. Aseta uunin kohotus -toiminto päälle ja laita kulho uuniin kohoamaan. Kohota kaksinkertaiseksi, noin 45 minuuttia.

  4. Kumoa taikina jauhotetulle työpöydälle. Taikina on melko löysää, joten ripottele sen päälle vehnäjauhoja, jotta pystyt käsittelemään sitä paremmin. Muotoile taikina kevyesti pitkulaan muotoon, leikkaa taikinasta 12 palaa ja muotoile taikinoista pallot (tai halutessasi jätä taikinaan leikatut päät), nosta pinnoitetulle leivontapellille. Ripottele sämpylöille vehnälesettä ja peitä liinalla, anna kohota työpöydällä sen aikaa, kun uuni lämpenee.

  5. Aseta uuniin leivänpaisto-ohjelma. Odota että uuni on kuuma ja laita sitten sämpylät uunin keskiosaan. Paista 25 minuuttia tai kunnes pinta on kauniisti ruskistunut. Nosta uunista ja anna levähtää huoneenlämmössä 10 minuuttia ennen maistamista.

Lisää herkullisia reseptejä höyryuunille:

Höyryuunissa paistettu kokonainen kana ja oliiviriisiä

Uunissa paistettu lihamureke kermakastikkeen ja perunamuusin kera

Höyrytettyä lohta aasialaisella misokastikkeella

Höyrytettyä romanescoa fetajuustokreemin kera

Täydellisesti höyrykypsennetty nieriä yrttiöljyssä

Confit-kypsennetyt perunat

Peruna-purjokeitto

Kermainen perunagratiini

Höyrykypsennetyt perunat

Höyrykypsennetty parsa ja varsiparsakaali

Tutustu tarkemmin Electroluxin valikoimaan

  • Reseptit höyryuuneille
    Reseptit höyryuuneille

    Ota kaikki irti Electrolux-höyryuunistasi. Täältä löydät inspiroivia ja helppoja reseptejä höyryuunillesi.

  • Höyryuuni
    Höyryuuni

    Electroluxin höyryuunit avaavat uusia mahdollisuuksia keittiössä.

  • Ruoanlaitto
    Ruoanlaitto

    Nosta ruoanlaitto uudelle tasolle innovatiivisten tuotteidemme avulla.