Mehukas Sichuanin pippurilla maustettu kana uunissa
Kypsennysaika: 40 minuuttia
Annokset: 4
Näin valmistat täydellistä kanaa höyryuunissa. Höyryn ja lämmön yhdistelmällä ansiosta kanasta tulee mureaa, mehukasta ja rapeaa. Perinteinen grillattu kana on sekä jännittävä että maukas, kun päämausteena on Sichuanin pippuri. Se on maultaan suhteellisen mieto, mutta samalla sekä kutkuttava että hieman puuduttava.
Tarjoile grillattu kana juuresten ja hyvän leivän kera, ja anna vieraiden yllättyä Sichuan-pippurin jännittävästä mausta. Katso resepti alta.
Ainekset
- Peruna
- Punajuuri
- Timjami
- Porkkana 1 kana (noin 1,3 kg)
Marinadi/kuorrute:
- 2 rkl sichuaninpippuria
- 1 sitruuna (sitruunamehu)
- 1/2 dl oliiviöljyä
- 4 valkosipulinkynttä (puristettuna)
- 1 ruukku tuoretta timjamia
- 2 rkl nestemäistä hunajaa
- 2 rkl kiinalaista soijaa
Tee näin:
- Murskaa Sichuan-pippuri ja pilko tuoreet mausteet.
- Sekoita kaikki marinadin ainekset keskenään, mausta suolalla ja pippurilla.
- Hiero koko kana marinadilla. Muista hieroa marinadia myös nahan alle, jotta koko kana saa makua.
- Valitse ohjelma: Matala höyry 200 astetta.
- Höyrypaista kanaa noin 40 min kunnes sisälämpötila on 75 astetta
Vinkki: Kun ostat Sichuan-pippuria, on tärkeää lukea pakkauksesta, onko siinä siemeniä. Tämä siksi, että vain siementen ulkokuori laitetaan ruokaan.
Tutustu tarkemmin Electroluxin valikoimaan
-
Reseptit höyryuuneille
Ota kaikki irti Electrolux-höyryuunistasi. Täältä löydät inspiroivia ja helppoja reseptejä höyryuunillesi.
-
-