Klassinen crème brûlée höyryuunissa - kermainen ja sileä
Valmistusaika: 45 minuuttia
Annokset: 4
Crème Brûlée saa illalliskutsuilla aina ihastelevan vastaanoton – eikä vieraille tarvitse paljastaa miten helposta jälkiruoasta on kyse! Höyryuunilla kypsennät tämän rakastetun klassikon nopeasti ja siististi ilman vesihaudetta.
Ainekset
- 3 dl maitoa
- 2 rkl Earl Grey irtoteetä
- ½ vaniljatanko
- 5 kananmunan keltuaista
- ¾ dl hienoa sokeria
- Ripaus suolaa
- 2,5 dl kuohukermaa
Viimeistelyyn:
- n. 1 dl ruokosokeria
Tee näin:
- Mittaa maito kasariin ja lisää tee sekä vaniljatanko ja siitä veitsenterällä raaputetut vaniljan siemenet. Lämmitä hiljaa höyryäväksi, keitä matalalla lämmöllä muutaman minuutin ja nosta liedeltä. Anna maidon maustua 5 minuuttia.
- Riko kananmunat ja erottele niistä talteen keltuaiset. Vispaa ne sokerin kanssa keskikokoisessa kulhossa sileäksi, älä vaahdota.
- Nouki maidosta vaniljatanko pois. Lisää maito ohuena norona munasokeriseokseen sekoittaen koko ajan, kaavi kasarin pohjalta mukaan siemenet ja teelehdet. Lisää lopuksi kerma. Siivilöi seos kannuun.
- Aseta uuniin höyrytoiminto: voit joko käyttää höyryasetusta Full Steam (täysi höyry) tai uunin valmiista ohjelmista Creme Catalan -ohjelmaa, muista vaan määrittää ohjelman tarjoaman lämpötilan tilalle 95°C.
- Aseta annosvuoat höyrytysvuokaan. Kaada brûléeseos annosvuokiin ja nosta vuoka uuniin varoen, ettet läikytä annoksia.
- Höyrytä uunin keskiosassa noin 45 minuuttia. Höyrytyksen jälkeen peitä brûléekipot kelmulla ja jäähdytä jääkaapissa kylmiksi. Ota kipot kylmästä vasta juuri ennen tarjoilua.
- Tarjoilu: Peitä jälkiruokien pinta ohuella kerroksella ruokosokeria. Paahda ruokosokeri käsikäyttöisellä kaasupolttimella sulaksi ja sen jälkeen ruskeaksi. Sula paahtunut sokeri jämähtää kylmän vanukkaan päälle rapeaksi kuoreksi. Tarjoa heti.
HUOMI! Jos et omista kaasupoltinta, voit laittaa brûlée-kipot 220-asteisen uunin yläosaan grillivastusten alle paahtumaan muutamaksi minuutiksi – pidä kippoja silmällä, jotta sokeri ei ehdi palaa.
Lisää herkullisia reseptejä höyryuunille:
Tuoreet sämpylät aamiaiseksi - höyryllä
Höyryuunissa paistettu kokonainen kana ja oliiviriisiä
Uunissa paistettu lihamureke kermakastikkeen ja perunamuusin kera
Höyrytettyä lohta aasialaisella misokastikkeella
Höyrytettyä romanescoa fetajuustokreemin kera
Tutustu tarkemmin Electroluxin valikoimaan
-
Reseptit höyryuuneille
Ota kaikki irti Electrolux-höyryuunistasi. Täältä löydät inspiroivia ja helppoja reseptejä höyryuunillesi.
-
-