Klassinen crème brûlée höyryuunissa - kermainen ja sileä

Valmistusaika: 45 minuuttia
Annokset: 4

Crème brûlée med knäckig yta

Crème Brûlée saa illalliskutsuilla aina ihastelevan vastaanoton – eikä vieraille tarvitse paljastaa miten helposta jälkiruoasta on kyse! Höyryuunilla kypsennät tämän rakastetun klassikon nopeasti ja siististi ilman vesihaudetta.

 
Crème Brûleen voi maustaa monella tavalla, tässä reseptissä syvyyttä tuo Earl Grey tee. Kokeile maustaa brûlée teen sijasta esimerkiksi laventelilla tai lakritsilla.
 
Voit valmistaa brûléet höyryuunissa päivää aiemmin ja laittaa peitettynä jääkaappiin odottamaan aterian päätöstä. Viimeistele ne rapealla sokerikuorella juuri ennen tarjoilua.
 
Reseptistä jää yli valkuaisia – niistä kannattaa tietenkin tehdä marenkia. Tee marenkitaikina ohjeen mukaan ja kypsennä käyttäen uunin marenginpaisto- ohjelmaa. Marenki säilyy kuivakaapissa kannellisessa purkissa viikkoja.

 

Ainekset

  • 3 dl maitoa
  • 2 rkl Earl Grey irtoteetä
  • ½ vaniljatanko
  • 5 kananmunan keltuaista
  • ¾ dl hienoa sokeria
  • Ripaus suolaa
  • 2,5 dl kuohukermaa

Viimeistelyyn:

  • n. 1 dl ruokosokeria

 

Tee näin:

  1. Mittaa maito kasariin ja lisää tee sekä vaniljatanko ja siitä veitsenterällä raaputetut vaniljan siemenet. Lämmitä hiljaa höyryäväksi, keitä matalalla lämmöllä muutaman minuutin ja nosta liedeltä. Anna maidon maustua 5 minuuttia.

  2. Riko kananmunat ja erottele niistä talteen keltuaiset. Vispaa ne sokerin kanssa keskikokoisessa kulhossa sileäksi, älä vaahdota.

  3. Nouki maidosta vaniljatanko pois. Lisää maito ohuena norona munasokeriseokseen sekoittaen koko ajan, kaavi kasarin pohjalta mukaan siemenet ja teelehdet. Lisää lopuksi kerma. Siivilöi seos kannuun.

  4. Aseta uuniin höyrytoiminto: voit joko käyttää höyryasetusta Full Steam (täysi höyry) tai uunin valmiista ohjelmista Creme Catalan -ohjelmaa, muista vaan määrittää ohjelman tarjoaman lämpötilan tilalle 95°C.

  5. Aseta annosvuoat höyrytysvuokaan. Kaada brûléeseos annosvuokiin ja nosta vuoka uuniin varoen, ettet läikytä annoksia.

  6. Höyrytä uunin keskiosassa noin 45 minuuttia. Höyrytyksen jälkeen peitä brûléekipot kelmulla ja jäähdytä jääkaapissa kylmiksi. Ota kipot kylmästä vasta juuri ennen tarjoilua.

  7. Tarjoilu: Peitä jälkiruokien pinta ohuella kerroksella ruokosokeria. Paahda ruokosokeri käsikäyttöisellä kaasupolttimella sulaksi ja sen jälkeen ruskeaksi. Sula paahtunut sokeri jämähtää kylmän vanukkaan päälle rapeaksi kuoreksi. Tarjoa heti.

    HUOMI! Jos et omista kaasupoltinta, voit laittaa brûlée-kipot 220-asteisen uunin yläosaan grillivastusten alle paahtumaan muutamaksi minuutiksi – pidä kippoja silmällä, jotta sokeri ei ehdi palaa.

 

Lisää herkullisia reseptejä höyryuunille:

Tuoreet sämpylät aamiaiseksi - höyryllä

Höyryuunissa paistettu kokonainen kana ja oliiviriisiä

Uunissa paistettu lihamureke kermakastikkeen ja perunamuusin kera

Höyrytettyä lohta aasialaisella misokastikkeella

Höyrytettyä romanescoa fetajuustokreemin kera

Täydellisesti höyrykypsennetty nieriä yrttiöljyssä

Confit-kypsennetyt perunat

Peruna-purjokeitto

Kermainen perunagratiini

Höyrykypsennetyt perunat

Höyrykypsennetty parsa ja varsiparsakaali

Tutustu tarkemmin Electroluxin valikoimaan

  • Reseptit höyryuuneille
    Reseptit höyryuuneille

    Ota kaikki irti Electrolux-höyryuunistasi. Täältä löydät inspiroivia ja helppoja reseptejä höyryuunillesi.

  • Höyryuuni
    Höyryuuni

    Electroluxin höyryuunit avaavat uusia mahdollisuuksia keittiössä.

  • Ruoanlaitto
    Ruoanlaitto

    Nosta ruoanlaitto uudelle tasolle innovatiivisten tuotteidemme avulla.