Höyryuunissa paistettu kokonainen kana ja oliiviriisiä
Valmistusaika: 35
Annokset: 4
Joskus parhaat kotitekoiset ateriat ovat niitä, joiden eteen joutuu tekemään vähiten. Broileri riisipedillä on yksi sellainen: niin vaivaton, että sen saa kiireisempänäkin arki-iltana valmistettua, koska Electrolux-höyryuunisi hoitaa suurimman työn. Tällä reseptillä onnistut, sillä uunin toiminnot huolehtivat siitä, että kana kypsyy mehukkaaksi ja pinnalta ruskeaksi vaivatta ja osaat ottaa sen ulos uunista juuri oikealla hetkellä.
Ainekset
- 1 kokonainen broileri (tai 2 luullista ja nahallista koipireittä sekä 2 luullista ja nahallista broilerin rintafilettä)
- 1 dl vihreitä oliiveja
- 1 dl kalamataoliiveja
- 1 sitruuna
- 2 rkl tuoreita oreganon lehtiä
- 3½ dl pitkäjyväistä riisiä
- 5 dl vettä
- 4 shalottisipulia
- 3 valkosipulin kynttä
- 2 rkl oliiviöljyä
- Suolaa & mustapippuria myllystä
Tee näin:
- Jos haluat kypsentää broilerin kokonaisena, leikkaa se vatsapuolelta auki (esimerkiksi keittiösaksilla), poista rintalihasten välillä kulkeva rintalasta. Levitä broileri auki ja mausta sisältä ja ulkoa suolalla ja pippurilla. Jos käytät paloja, leikkaa rintafileet keskeltä kahteen osaan – tarkista leikkauspinta ja nypi mahdolliset pienet luun palat pois paloista. Mausta broileri suolalla ja pippurilla, molemmin puolin.
- Laita uuni päälle Steamify-toiminnolla 180 asteeseen tai käytä samojen asteiden kanssa toimintoa Low Steam (matala höyry).
- Valuta oliivit, viipaloi sitruuna, hienonna oregano. Levitä riisi isoon uunivuokaan, ripottele päälle puolet oreganosta. Asettele broilerin palat vuokaan nahkapuoli ylöspäin (tai laita kokonainen broileri riisin päälle nahkapuoli ylöspäin). Ripottele oliivit riisin päälle broileripalojen ympärille, asettele sitruunaviipaleita sinne tänne, muutamia myös broilerin päälle. Kaada vesi vuokaan ja nosta vuoka uuniin.
- Työnnä paistolämpömittari broilerin koipireiden paksuimpaan osaan, varo kuitenkin työntämästä sitä ihan kiinni luuhun, sillä luu kuumenee lihaa nopeammin ja saattaa siten antaa todellista korkeamman lämpötilalukeman. Aseta uuni hälyttämään, kun paistomittari saavuttaa 75 astetta. Laita vuoka uuniin kypsymään, noin 35 minuuttia.
- Sillä välin hienonna salottisipulit ja valkosipulit ja kuullota ne pehmeiksi pannussa, kääntele sekaan loput oreganosta. Ota kanavuoka uunista, lisää sipuliseos ja jatka vielä kanan kypsennystä, kunnes sen sisälämpötila on 75°C.
Lisää herkullisia reseptejä höyryuunille:
Uunissa paistettu lihamureke kermakastikkeen ja perunamuusin kera
Höyrytettyä lohta aasialaisella misokastikkeella
Höyrytettyä romanescoa fetajuustokreemin kera
Täydellisesti höyrykypsennetty nieriä yrttiöljyssä
Höyrykypsennetty parsa ja varsiparsakaali
Tutustu tarkemmin Electroluxin valikoimaan
-
Reseptit höyryuuneille
Ota kaikki irti Electrolux-höyryuunistasi. Täältä löydät inspiroivia ja helppoja reseptejä höyryuunillesi.
-
-