Höyrytettyä romanescoa fetajuustokreemin kera
Valmistusaika: 40 minuuttia + linssirouheen valmistus 45min
Annosta: 4

Höyry on hellä ja nopea tapa valmistaa kasviksia. Ne säilyttävät höyryssä kypsennettyinä paremmin ravintoaineensa ja tietenkin houkuttelevat värinsä, joten kasvisten syöntiä on helppo lisätä omaan ruokavalioonsa. Electroluxin höyryuunilla valmistat kerralla ison pellillisen värikkäitä vihanneksia alle puolessa tunnissa.
Tässä hehkuvan värisessä vihannesvadissa höyrykypsennettyjen vihannesten kylkeen laitetaan suussa sulavaa fetakreemiä ja päälle ripotellaan rapeaa linssipähkinämurua.
Linssipähkinämurun voi valmistaa edellisenä päivänä, reseptistä tulee 1 purkillinen murua ja se säilyy kuivakaapissa lasipurkissa.
Ainekset
- 1 myskikurpitsa
- 1 romanesco-kaali tai parsakaali (tai kelta- ja raitajuuria)
- Suolaa
Fetakreemi:
- 150 g fetajuustoa
- 200 g maustamatonta tuorejuustoa
- ½ dl vettä
- 2 rkl majoneesia
Linssi-pähkinämuru:
- 1 tlk vihreitä linssejä
- 60 g pekaanipähkinöitä (tai saksanpähkinöitä)
- 1 tl oliiviöljyä
- ½ tl korianterinsiemeniä
- 1 tl jauhettua juustokuminaa
- 1 tl savupaprikajauhetta
- 1 tl kuivattua rosmariinia
Tee näin:
- Tee linssi-pähkinämuru. Lämmitä uuni kiertoilmalla 150 asteeseen. Valuta linssit siivilässä ja huuhtele, anna hetken valua. Leikkaa pekaanipähkinät veitsellä karkeaksi rouheeksi. Kumoa linssit kahdelle talouspaperille, painele kevyesti ylimääräinen kosteus linsseistä.
- Laita linssit pähkinöiden ja mausteiden kanssa kulhoon ja lisää mausteet. Pyörittele kevyesti sekaisin ja levitä sitten leivinpaperin päälle uunipellille. Paahda uunin keskitasolla 20–40 minuuttia tai kunnes linssit ovat kuivuneet. Kumoa kulhoon jäähtymään ja pakkaa huoneenlämpöisenä kannelliseen lasipurkkiin.
- Jos jatkat heti vihannesten höyryttämisellä, anna uunin jäähtyä kokonaan ennen höyrytyksen aloittamista.
- Puolita myskikurpitsa pituussuunnassa ja koverra siitä siemenet pois. Leikkaa muutamaan lohkoon ja poista sitten kuori veitsellä. Leikkaa lohkot edelleen suupalan kokoisiksi. Leikkaa romaneskokaali myös suupalan kokoisiksi, älä jätä hyödyntämättä romanescon jalkaa.
- Laita kasvikset uunivuokaan. Aseta uuniin höyrytoiminto Full Steam (täysi höyry) ja lämpötilaksi 90°c. Laita kasvikset uuniin ja höyrytä noin 20 minuuttia tai kunnes haarukka sujahtaa helposti kurpitsapalaan. Lopuksi mausta kasvikset suolalla.
- Kasvisten höyryttyessä tee fetakreemi. Murusta feta tehosekoittimen kulhoon, lisää tuorejuusto ja vesi ja aja sileäksi. Kumoa kulhoon ja sekoita majoneesi nuolijalla kreemin joukkoon. Voit halutessasi laittaa kreemin pursotuspussiin, jolloin se on helppo tarjoilla sekä säilyttää kylmässä annostelun jälkeen.
- Tarjoa höyrytetyt hehkuvat vihannekset kreemin kanssa, viimeisteltynä rapealla linssi-pähkinärouheella.
Lisää herkullisia reseptejä höyryuunille:
Täydellisesti höyrykypsennetty nieriä yrttiöljyssä
Höyrykypsennetty parsa ja varsiparsakaali
Mehukas Sichuanin pippurilla maustettu kana uunissa
Lammaspaistia rosmariinilla ja timjamilla
Tutustu tarkemmin Electroluxin valikoimaan
-
Reseptit höyryuuneille
Ota kaikki irti Electrolux-höyryuunistasi. Täältä löydät inspiroivia ja helppoja reseptejä höyryuunillesi.
-
-