Höyrytettyä lohta sitruunan, parsan ja perunoiden kera höyryuunissa
Kypsennysaika: 30 minuuttia
Annokset: 4
Näin valmistat täydellisesti höyrytettyä lohta sitruunan, parsan ja perunoiden kera käyttämällä höyryä. Raaka-aineiden höyrykypsentäminen höyryuunissa säilyttää maut ja rakenteen. Höyry kypsentää lohen hellävaraisesti, jolloin saat mehevää ja täydellisesti kypsennettyä lohta. Perunat saavat mukavan rakenteen ja jopa kuori maistuu hyvältä.
Tämä resepti on yksinkertainen, maukas ja nopea, ja se sopii täydellisesti perheillallisiin. Lisäksi säästät tiskiä, laita vain kaikki aineksen leivinpaperille pellille tai vuokaan, ja höyryuuni hoitaa loput. Katso koko resepti täältä.
Ainekset
- Peruna
- Parsa
- Sitruuna
- 500 g lohta
- Suola
- Mustapippuri
- Persilja
- Oliiviöljy
Tee näin:
- Esilämmitä höyryuuni - Valitse täyshöyry 100 astetta.
- Pese ja leikkaa perunat lohkoiksi. Lisää oliiviöljy, mausta suolalla ja pippurilla.
- Kun uuni on saavuttanut oikean lämpötilan - Lisää perunat uunivuokaan tai pellille, aseta pelti uunin keskiosaan. Höyrytä perunoita 25 minuuttia.
- Valmistele parsat sillä aikaa, kun perunat kypsyvät.Katkaise jokaisen parsan varsi taivuttamalla sitä kunnes puinen osa irtoaa. Hienonna persilja.
- Ota perunat uunista 25 minuutin kuluttua ja tee tilaa lohelle. Lisää lohi ja parsa perunoiden joukkoon.
- Kaada päälle oliiviöljyä, puristettua sitruunamehua ja hienonnettua persiljaa. Mausta lohi ja parsa suolalla ja pippurilla.
- Höyrytä vielä 5-6 minuuttia
Tutustu tarkemmin Electroluxin valikoimaan
-
Reseptit höyryuuneille
Ota kaikki irti Electrolux-höyryuunistasi. Täältä löydät inspiroivia ja helppoja reseptejä höyryuunillesi.
-
-