Höyrytettyä lohta aasialaisella misokastikkeella

Valmistusaika: 30 minuuttia
Annokset: 4

Saftig asiatisk lax med misosås

Höyryllä kypsentäminen on liki parasta mitä lohelle voi tehdä: lempeä höyry pitää upean lohen maun raikkaana ja kypsentää sen hellästi kuivattamatta kalaa. Electroluxin höyryuunin sisälämpömittarilla varmistat, että lohi tulee ulos uunista juuri oikealla hetkellä.

 
Tässä helpossa reseptissä höyrytetty lohi viimeistellään uunista tulon jälkeen aasialaisella kastikkeella, jossa miso tuo täyteläistä umamia ja inkivääri sekä anis pirteää mausteisuutta. Lohen kylkeen laitettavat vihreät kasvikset höyrytetään kypsiksi yhdessä lohen kanssa.
 
Voit höyryttää lohen joko kokonaisena tai annospaloiksi leikattuna.

Ainekset

  • 800g nahallista ja ruodotonta lohifilettä, paksusta kohdasta
  • Suolaa
  • 250 g vihreää parsaa (kun kaudessa)
  • Tai 2 kpl fenkoleita
  • 4 kpl paksoita tai ½ kiinankaali, mustakaalia tai lehtikaalia
  • 1 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä

Misokastike:

  • Peukalonpään kokoinen pätkä inkivääriä
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 rkl misotahnaa
  • ¼ dl soijakastiketta
  • ½ dl riisiviinietikkaa
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • ½ tl aniksen siemeniä

 

Tee näin:

  1. Siisti lohipala leikkaamalla siitä vatsapuolen ohut rasvainen suikale pois. Leikkaa halutessasi lohi annospaloiksi. Ripottele pintaan suolaa.

  2. Kuori parsat ja siisti niiden päistä kuivat palat pois. Leikkaa paksoit pituussuunnassa puolikkaiksi. Asettele parsat ja paksoit uunin mukana tulevaan reiälliseen höyrytysvuokaan. Kun uuni on kuuma, nosta reiällinen höyrytysvuoka toisen vuoan päälle ja laita uuniin.

  3. Aseta uuniin Full Steam (täysi höyry) ja lämpötilaksi 80 astetta.

  4. Höyrytä 7 minuuttia ja ota vuoka pois uunista. Tee tilaa lohelle työntämällä kasviksia sivuun. Asettele lohi höyrytysvuokaan. Työnnä uunin paistolämpömittari lohen paksuimpaan kohtaan. Aseta uuni hälyttämään, kun lohen sisälämpötila on 48°C, jolloin lohi jää mehevän roseenpunaiseksi sisältä.

  5. Uunin höyryttäessä lohta, valmista kastike. Kuori ja hienonna inkivääri, hienonna valkosipuli. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja soseuta.

  6. Kun lohi on valmista (noin 15 minuuttia), ota vuoka uunista. Nosta lohi varovasti tarjoilulautaselle kahden lastan avulla, lisää myös kasvikset lohen ympärille. Viimeistele kaatamalla kastike lohen ja kasvisten päälle ja koristele seesaminsiemenillä.

  7.  

Lisää herkullisia reseptejä höyryuunille:

Höyrytettyä romanescoa fetajuustokreemin kera

Täydellisesti höyrykypsennetty nieriä yrttiöljyssä

Confit-kypsennetyt perunat

Peruna-purjokeitto

Kermainen perunagratiini

Höyrykypsennetyt perunat

Höyrykypsennetty parsa ja varsiparsakaali

Mehukas Sichuanin pippurilla maustettu kana uunissa 

Lammaspaistia rosmariinilla ja timjamilla

Lohta kukkakaalin ja lehtikaalin kera

Perunasalaatti karkealla sinapilla

Tutustu tarkemmin Electroluxin valikoimaan

  • Reseptit höyryuuneille
    Reseptit höyryuuneille

    Ota kaikki irti Electrolux-höyryuunistasi. Täältä löydät inspiroivia ja helppoja reseptejä höyryuunillesi.

  • Höyryuuni
    Höyryuuni

    Electroluxin höyryuunit avaavat uusia mahdollisuuksia keittiössä.

  • Ruoanlaitto
    Ruoanlaitto

    Nosta ruoanlaitto uudelle tasolle innovatiivisten tuotteidemme avulla.