Höyrykypsennetyt perunat
4 annosta
Ainekset:
20 pikkuperunaa
oliiviöljyä tai voita
suolaa ja mustapippuria
Ohje:
1. Aseta perunat reikäpellin päälle.
2. Höyrytä uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes perunat ovat pehmeitä.
3. Ennen tarjoilua lisää päälle laadukasta oliiviöljyä tai nokare voita sekä lopuksi suolaa ja pippuria.
Höyrykypsennetyt perunat ovat herkullisia. Niistä ei tule vetisiä niin kuin keitetyistä perunoista saattaa tulla. Koko peruna saa hyvän rakenteen, ja jopa kuori maistuu hyvältä. Kun perunoiden lämpötilaa mitataan kypsennyksen aikana, ne voidaan ottaa ulos uunista juuri silloin, kun lämpötila on täydellinen. Perunoiden höyrykypsentämiseen menee noin 20–30 minuuttia, ja suositeltava lämpötila on 94–95 astetta. Höyryllä kypsentäminen säästää sekä vettä että energiaa.