Höyrykypsennetty nieriä yrttiöljyssä
4 annosta
Ainekset:
4 nahallista nieriäfileetä
25 g tilliä
2 dl ruokaöljyä
75 g lehtipinaattia
Ohje:
1. Lämmitä öljy kasarissa 80-asteiseksi.
2. Hienonna yrtit tehosekoittimessa ja lisää öljy.
3. Sekoita 3–5 minuuttia tai kunnes öljystä tulee tummanvihreää.
4. Siivilöi ja laita jääkaappiin jäähtymään.
5. Laita nieriäfileet öljytylle pellille nahkapuoli ylöspäin.
6. Höyrytä noin 3 minuuttia tai kunnes nahka irtoaa helposti.
7. Siirrä kala lautaselle ja lorauta yrttiöljyä päälle.
Nieriän pehmeä maku korostuu höyryn hellävaraisen ja tasaisen kypsentämisen ansiosta. Tarjoilen sitä mielelläni yrttiöljyn kanssa, sillä se luo miedolle kalalle mukavan kontrastin.