Confit-kypsennetyt perunat
4 annosta
Kypsennetään mieluiten vakuumipussissa, joka kestää kuumuutta ja jota voidaan käyttää uudelleen niin kutsutussa sous vide -kypsennyksessä.
Ainekset:
400 g pestyjä ja harjattuja perunoita
200 g oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
1 nippu timjamia
suolaa ja merisuolaa
Ohje:
1. Laita perunat vakuumipussiin valkosipulin, suolan ja timjamin kanssa.
2. Kaada päälle oliiviöljy ja tiivistä pussi tyhjiöpakkauslaitteessa
3. Kypsennä uunissa höyrytoiminnolla 20 minuuttia.
4. Avaa pussi ja siirrä perunat vadille. Ripottele pinnalle merisuolaa.
Perunoiden confit-kypsentäminen tarkoittaa, että ne kypsennetään rasvassa, usein mausteiden kanssa, mikä antaa niille vielä enemmän makua. Vakuumipussin käyttäminen on fiksua, mutta perunat voi myös valmistaa korkeareunaisessa vuoassa. Confit-kypsennetyt perunat ovat mukava lisuke, jossa niin perunat, kastike kuin mausteetkin valmistuvat yhdessä.