Perunankuorilastut
Perunankuoret heitetään usein pois perunoiden valmistuksen yhteydessä. Voit sen sijaan paahtaa ne uunissa lisäämällä päälle lorauksen oliiviöljyä ja hyppysellisen suolaa. Tarjoa vieraillesi herkullisena, rapeana alkupalana.
Ainekset
4 annosta
5-6 perunan kuoret
1 litra luonnollista öljyä (esim. rapsi- tai maapähkinäöljy)
1 tlk merisuolaa
0,5 tlk chilihiutaleita
Valmistusohje
1. Kuivaa perunankuoret hyvin talouspaperilla - mitä kuivemmat kuoret ovat, sitä rapeammat sipsit tulevat olemaan.
2. Kaada öljy suureen paksupohjaiseen kattilaan ja kuumenna keskikuumalla lämmöllä 165°C -lämpöön saakka (käytä paistolämpömittaria).
3. Uppopaista perunankuoret erissä, noin 5 minuuttia per erä, kunnes ne ovat kullanruskeita ja rapeita. Laita lautaselle, jonka päälle olet laittanut talouspaperia öljyn imemiseksi.
4. Sekoita suolaa ja chilihiutaleita. Ripottele sipsien päälle ja tarjoile heti.
Katso lisää reseptejä
Löydät kaikki reseptimme täältä. Opi valmistamaan kaikkea hienoista illallisista herkullisiin makupaloihin.