Herne- ja parmesaanihummusta kinkun kera

Herne- ja parmesaanihummusta kinkun kera

Täydellinen välipala

Herkuttele lisäämällä rapean patonkipalan päälle täyteläistä herne- ja parmesaanihummusta sekä kinkkua. Tämä maukas hummus sopii niin välipalaksi kuin alkupalaksi.

Ainekset (4-6 annosta)

1 ohuiksi siivuiksi leikattu patonki - noin 8-12 viipaletta
250 g herneitä
1 dl parmesaanijuustoa
1 puristettu valkosipulinkynsi
3 rkl oliiviöljyä
2 rkl sitruunamehua
Merisuolaa ja mustapippuria maun mukaan
6 viipaletta Prosciutto-kinkkua
Tuoretta basilikaa
Oliiviöljyä päälle pirskoteltuna

Valmistusohje

Lisää herneet, puristettu valkosipuli, parmesaanijuusto, sitruunamehu ja oliiviöljy kulhoon ja sekoita sauvasekoittimella. Sekoita, kunnes seos on paksua ja muistuttaa hummusta. Lisää hiukan vettä, jos se vaikuttaa liian kuivalta. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Paahda patonkiviipaleet kuivassa pannussa ja aseta ne sen jälkeen tarjoiluastiaan.

Lisää hernehummusta, kinkkua ja viimeistele tuoreella basilikalla. Ripottele päälle hiukan suolaa ja pirskottele oliiviöljyä.

  • HELPPO KOHOKAS
  • LAMMASPAISTIA ROSMARIINILLA JA TIMJAMILLA
  • MUSTIKKA-, JUURIKAS- JA SINIHOMEJUUSTOSALAATTI
  • KERMAISTA MAISSIA CHILIN JA KORIANTERIN KERA
  • HERNEITÄ MINTUN JA FETAJUUSTON KERA
  • KURPITSAA JA LEHTIKAALIA GRANAATTIOMENAN KERA