Kypsennä timjamilla, sitruunalla ja valkosipulilla täytetty kana airfryer-laitteessa

Näin valmistat sitruunalla ja timjamilla maustetun kokonaisen kanan airfryerissa. Käyttämällä airfryeria voit nauttia kanan mehukkaasta sisuksesta ja rapeasta pinnasta. Kypsentäminen airfryerissa on loistava vaihtoehto, jos aikaa on vähän, sillä se on nopeampaa, helpompaa ja lopputulos on mehukkaampaa! Uunia ei tarvitse esilämmittää, ja kana on hetkessä täysin kypsää.

Tarjoile salaatin, lohkoperunoiden ja dippikastikkeen kera.

 

En hel kyckling tillagad i airfryer ligger upplagd på en tallrik tillsammans med citron och grönsaker.

Ainekset (Annoksia: 4)

  • 1 kokonainen kana, 1,2 kg
  • 1 sitruuna
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl suolaa
  • 1 rkl mustapippuria
  • Tuore timjami
  • Oliiviöljy (valinnainen)

Tee näin:

  1. Aloita huuhtelemalla kana kylmällä vedellä ja taputtele kuivaksi talouspaperilla.

  2. Puolita sitruuna ja täytä kana puolikkaalla sitruunalla, timjamilla ja valkosipulilla. Purista toisen sitruunanpuolikkaan mehu kanan päälle.

  3. Hiero kana suolalla ja pippurilla. Sivele päälle kerros oliiviöljyä värin ja maun lisäämiseksi (valinnainen).

  4. Nosta kana koriin ja kypsennä koko kana -ohjelmalla tai 180 °C:ssa noin 40 minuuttia.

  5. Nosta lämpötila 200 °C:een noin 5 minuutiksi, jotta pinnasta saadaan kullanruskea ja rapea.

  6. Kanan sisälämpötilan tulisi olla 82° reisiluun kohdalla, kun kana on valmis. Anna kanan levätä 10 minuuttia kypsennyksen jälkeen.

Katso lisää airfryer-reseptejä

Rapeat ja mehukkaat kanankoivet

Täydellisesti kypsennetty liha

Appelsiinilla ja pippurilla maustettu lohi

Rapeat bataattiranskalaiset

Paahdetut kasvikset airfryer

Mehukkaat mustikkamuffinssit

Tutustu tarkemmin Electroluxin valikoimaan