Höyrytetyt dumplingit airfryerissa

Kypsennysaika: 10 minuuttia
Annokset: 1-2

Höyrystäminen ei ole lainkaan vaikeaa höyrytoiminnolla varustetussa ilmankuivaimessa - Tässä on helppo resepti kotitekoisille sianjauhelihalla, katkaravuilla ja kiinankaalilla täytetyille dumplingeille, jotka on maustettuherkullisilla aasialaisilla mauilla. Nämä pienet nyytit on helppo valmistaa höyrytoiminnolla varustetussa airfryerissa. Voit helposti höyryttää nyytit suoraan airfryerissa - ja saada rapeiksi paistettuja nyyttejä hetkessä.

 

Ainekset

Täytettä varten

  • 150 g sianlihajauhelihaa
  • 60-70 g katkarapuja
  • 2 tl inkivääriä
  • 2 tl sitruunaruohoa
  • Kaali / kiinankaali
  • Kevätsipuli
  • 1 rkl osterikastiketta
  • 1 rkl japanilaista soijakastiketta
  • 0,5 rkl seesamiöljyä
  • Suolaa
  • Mustapippuri

  • Sulatettu dumpling-taikina / Gyoza-levyt (saatavana aasialaisista ruokakaupoista tai hyvin varustetuista ruokakaupoista)
  • Pak choi

Dippikastike 

  • 4 rkl japanilaista soijakastiketta
  • 4 rkl riisiviinietikka
  • 4 rkl tomusokeria
  • Seesamiöljyä 0,5 rkl
  • Chiliöljyä 1-2 tl (tai oman maun mukaan)
  • 0,5 rkl seesaminsiemeniä
  • 1 raastettu valkosipulinkynsi

Tee näin:

  1. Pilko katkaravut pieniksi paloiksi ja sekoita ne sianjauhelihaan.

  2. Hienonna kaali / kiinankaali , kevätsipuli, sitruunaruoho ja inkivääri. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään. Lisää suola, pippuri, osterikastike, soija- ja seesamiöljy. Sekoita hyvin. Jaa pak choi.

  3. Täytä dumpling-taikina/gyozat noin puolella ruokalusikallisella täytettä. Kostuta reunat märällä sormella ja taita nyytit yhteen.

  4. Valitse Airfryer + höyry ohjelma.

  5. Aseta lämpötila 180 °C:een 10 minuutiksi.

  6. Lisää pak choi 6 minuutin kuluttua koriin ja höyrytä yhdessä nyyttien kanssa.

  7. Sekoita dippikastikkeen ainekset keskenään.

  8. Lisää kevätsipulia ja dippikastiketta

Tutustu tarkemmin Electroluxin valikoimaan