Kermainen perunagratiini Sous vide -menetelmällä

Krämig potatisgratäng med gyllenbrun yta

Tämä klassinen perunagratiini sopii erinomaisesti monenlaisten pääruokien, kuten grillatun kanan, lihan, kalan tai kasvisvaihtoehtojen kanssa. Gratiinin täyteläisen kermainen rakenne ja vivahteikas maku tekevät joka suupalasta nautinnon. Reseptissämme perunagratiini valmistetaan Sous vide -menetelmällä höyryuunissamme.

Höyryn avulla Sous vide -vakuumipussissa kypsennetyssä perunagratiinissa raaka-aineiden maut säilyvät hyvin. Sous vide -menetelmä säästää myös aikaa, sillä voit valmistaa gratiinin etukäteen ja viimeistellä sen uunissa ennen tarjoilua, jotta se saa rapean ja kauniin kullanruskean pinnan.  

 

Ainekset (4 annosta):

  • 500 g kiinteitä perunoita viipaloituina
  • 1 sipuli viipaloituna
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 nippu timjamia
  • 5 dl kermaa
  • 1 laakerinlehti
  • 2 dl juustoraastetta, mieluiten kypsytettyä
  • suolaa ja mustapippuria

Tee näin:

1. Keitä kermaa kasarissa kokoon, kunnes sitä on jäljellä kaksi kolmasosaa.

2. Sekoita perunat ja kerma.

3. Lisää pilkottu sipuli, laakerinlehti, valkosipuli, suola ja pippuri ja kaada seos vakuumipussiin. Lisää timjami.

4. Valitse Sous Vide -ohjelma (vain 900 SteamPro-sarjassa) ja kypsennä 95 asteessa tunnin ajan.

5. Anna jäähtyä ennen tarjoilua.

6. Ennen tarjoilua: lämmitä uuni 200 asteeseen.

7. Avaa pussi ja kaada seos uunivuokaan.

8. Ripottele pinnalle juusto ja gratinoi uunissa noin 20 minuuttia, kunnes pinta on kullanruskea.

Vinkki! Suositellaan valmistettavaksi vakuumipussissa eli ilmatiiviivisti suljettavassa, lämmönkestävässä ja uudelleen käytettävässä pussissa niin kutsutulla Sous Vide-menetelmällä.

 

Lisää herkullisia reseptejä höyryuunille: 

Täydellisesti höyrykypsennetty nieriä yrttiöljyssä

Confit-kypsennetyt perunat

Peruna-purjokeitto

Höyrykypsennetyt perunat

Höyrykypsennetty parsa ja varsiparsakaali

Höyrytettyä lohta sitruunan, parsan ja perunoiden kera

Mehukas Sichuanin pippurilla maustettu kana uunissa 

Lammaspaistia rosmariinilla ja timjamilla

Lohta kukkakaalin ja lehtikaalin kera

Perunasalaatti karkealla sinapilla

 

 

Tutustu tarkemmin Electroluxin valikoimaan

  • Höyryuuni
    Höyryuuni

    Electroluxin höyryuunit avaavat uusia mahdollisuuksia keittiössä.

  • Ruoanlaitto

    Nosta ruoanlaitto uudelle tasolle innovatiivisten tuotteidemme avulla.

  • Reseptit

    Löydä inspiraatiota ja käytä herkullisia reseptejämme luodaksesi unohtumattoman aterian.