Nauti herkullisesta uunipizzasta. Pizza -toiminto löytyy valikoiduista uunimalleista.
Mikä pizzatoiminto on ja miksi sitä tulisi käyttää?
Kuten nimestä voi päätellä, tämä toiminto on suunniteltu herkullisia kotitekoisia pizzoja varten. Korkea kiertoilma ja ylälämpö yhdistettynä pohjalämmön kanssa ovat ratkaisu kuplivan juuston sekä rapeiden pizzareunojen saamiseksi. Voit käyttää tätä toimintoa myös täydellisen tasaisen kakkupohjan, piirakoiden tai leivän paistamiseen.
Näin käytät pizzatoimintoa
1. Valitse pizzatoiminto ja aseta lämpötila. Ihanteellinen kypsennyslämpötila on 200°C - 230°C välillä.
2. Esilämmitä uunipelti ennen kuin asetat pizzan siihen. Tämä auttaa saavuttamaan parhaat tulokset.
3. Aseta pizza uunipellille ja aseta se uunitilan kolmannelle tasolle.
4. Anna pizzan kypsyä 15-20 minuuttia.
Uunissasi on tämä symboli pizzatoiminnolle:
Vinkkejä
- Kuuman pizzakiven käyttö on ihanteellinen pizzan valmistukseen, koska se johtaa ja säilyttää lämpöä. Näin pizzapohjasta tulee tasainen ja sen pinnasta rapea. Tutustu lisää pizzakiveen täältä.
- Pizzatoimintoa käytettäessä voit yleensä asettaa lämpötilan 20-40°C alhaisemmaksi kuin ylä-/alalämpöä käytettäessä.
- Paista vain yhdellä tasolla kerralla, jotta saat rapean pohjan.
- Pizzatoimintoa voidaan käyttää myös muihin ruokiin kuin pizzaan. Katso alta ehdotukset.
Ruoka | Lämpötila °C | Aika (min) | Hyllytaso |
Pizza (ohut pohja) | 200-230 | 15-20 | 3 |
Pizza (paljon täytettä) | 180-200 | 20-30 | 3 |
Kakut | 180-200 | 40-55 | 3 |
Pinaattipiirakka | 160-180 | 45-60 | 3 |
Juusto ja kinkkupiirakka (Quiche Lorraine) | 170-190 | 45-55 | 3 |
Kermakaramelli | 170-190 | 45-55 | 3 |
Juustokakku | 140-160 | 60-90 | 3 |
Omenakakku, peitetty | 150-170 | 50-60 | 3 |
Kasvispiirakka | 160-180 | 50-60 | 3 |
Saat käyttöohjeista lisätietoja uunimallista. Löydät käyttöohjeet täältä.
Nyt kun olet oppinut pizzan valmistamisen pizzatoiminnon avulla, saatat haluta oppia lisää muista uunisi helppokäyttöisistä toiminnoista. Klikkaa tätä saadaksesi yleiskatsauksen uunin toiminnoista ja symboleista.