Mikä on höyryuuni? Tässä kaikki, mitä sinun tulee tietää

Höyrytoiminnolla varustettu uuni eli höyryuuni on viime aikoina kasvattanut suosiotaan. Höyry tekee ruoasta maukkaampaa ja auttaa säilyttämään sen upeat värit, ravintoaineet ja koostumuksen. Tutustu höyryuunin moniin hyötyihin! 

En kvinna står lutandes i köket och äter en nylagad lasagne.

Miten höyrytoiminnolla varustettu uuni toimii?

Jotta voit hyödyntää höyryn ruoanlaitossa, täytä ensin uunin vesisäiliö tai uunin alaosa vedellä. Valitse sen jälkeen vhaluamasi höyrytaso. Kun uuni lämpenee, vesi muuttuu höyryksi, joka ympäröi ruoan kypsentäen sen hellävaraisesti ja tasaisesti.  
Höyryn tasainen lämpö säilyttää ruoka-aineiden maut, koostumuksen ja ravintoaineet. Lopputuloksena kala tai kokonainen paistettu broileri saa kauniin kullanruskean, rapean pinnan ja mehukkaan sisuksen ilman pelkoa ylikypsennyksestä tai siitä, että ruoka jää raa'aksi.

Leivonta ja ruoanlaitto höyryllä – mehukas sisus, rapea pinta

Höyryuunimme toimivat tavallisen uunin tapaan, mutta niissä on mahdollisuus lisätä höyryä. Höyry täydentää perinteistä lämpöä ja parantaa makuja ja koostumudys, käytitpä mitä höyrytasoa tahansa.

Pelkkä höyry ilman perinteistä lämpöä on ihanteellinen esimerkiksi kalan ja vihannesten hellävaraiseen kypsentämiseen.  

Lisäämällä höyryä voit paistaa leivonnaisia, joissa on ilmavan pehmeä sisus ja rapea kuori. Höyry luo täydelliset olosuhteet, joissa taikina kohoaa tasaisesti, nopeasti ja ilmavasti.

Ett nybakt bröd ligger upplagt på en skärbräda. I bakgrunden syns en ångugn från Electrolux.

Kannattaako höyryuunin hankkiminen?

Höyryuunit sopivat paljon muuhunkin kuin vihannesten kypsentämiseen. Ne ovat pitkään olleet huippuravintoloiden salattu ase. Lisäämällä höyryä parannat ruokalajien makua ja koostumusta samalla, kun säilytät niiden rapean pinnan. Jokaisesta ateriasta tulee ainutlaatuinen elämys.

Unohda kuiva ja tylsä kana! Höyry mahdollistaa hellävaraisen kypsennyksen, jonka ansiosta saat täydellisesti grillatun kanan mehukkaalla lihalla a rapealla kuorella.

Höyry säilyttää maut ja ravintoaineet

Höyrykypsennyksen hyödyt on helppo huomata, kun valmistat ruokaa: ruoka-aineiden värit säilyvät kauniina ja ravintoaineet sekä vitamiinit pysyvät muita kypsennysmenetelmiä paremmin tallella.

Ei enää kuivia ja tylsiä ruoantähteitä

Höyryn käyttö on täydellinen tapa lämmittää edellisen päivän ateriat. Höyry estää ruoan pinnan kuivumisen ja lämpö leviää hellävaraisesti ja tasaisesti. Kun lämmität ruoan uudelleen höyryllä, edellispäivän ateria maistuu yhtä hyvältä kuin vastavalmistettuna.

En kvinna ska har precis öppnat sin ångugn för att plocka ut maten.

Laita ruokaa ja säästä energiaa

Kun vesi höyrystyy uunissa, höyry siirtää lämpöä ruokaan nopeammin ja se tunkeutuu syvemmälle. Lämpö siirtyy veden kautta tehokkaammin kuin kuuman ilman kautta, mikä tarkoittaa pienempää ympäristövaikutusta ja alhaisempia energiakustannuksia. 

Höyrytoiminnon käyttö on helppoa

Höyryuunin käyttö on todella yksinkertaista. Aseta ruoka uuniin, täytä vesisäiliö ja valitse lämpötila sekä höyrytaso, jota haluat käyttää.  

 

Aiheeseen liittyviä artikkeleita

Höyry – Näin valmistat terveellistä ja herkullista ruokaa höyryuunilla

Mikä on Sous vide?

Tutustu Electroluxin valikoimaan