Kyllä, höyryuuni antaa leipomuksillesi rapean kuoren. Se sopii kaikille leiville ja antaa rapean kuoren samalla kun sisus pysyy kuohkeana ja pehmeänä.
Höyryuuni – oppaasi terveellisiin ja herkullisiin aterioihin
Ruoanlaitto höyryuunilla on oikotie maukkaisiin ja ravitseviin aterioihin. Höyry on monipuolinen tapa valmistaa kaikkea rapeista vihanneksista täydellisesti kypsennettyyn kalaan, mehukkaaseen lihaan tai herkullisiin dumplingeihin. Kaikki eivät kuitenkaan ole vielä löytäneet höyryn ylivoimaisia hyötyjä.
Ruoan valmistaminen höyryuunissa on luonnollinen ja terveellinen tapa kypsentää raaka-aineet. Höyry myös korostaa eri ainesosien makuja. Näytämme sinulle, miten höyrykypsennys toimii arkisen ruoanlaiton kulmakivenä ja tarjoaa maukkaita, ravitsevia aterioita koko perheelle.
Mitä höyrykypsennys tarkoittaa?
Höyryuunit ovat helppo ja terveellinen vaihtoehto perinteisille uuneille. Uunin höyry kypsentää ruoan tasaisesti ja säilyttää maut ja ravintoaineet paremmin kuin monet muut kypsennysmenetelmät.
Vihannekset, kala, liha ja kana saavat höyryuunissa parhaan mahdollisen käsittelyn. Höyrykypsennys pitää ruoan tuoreena ja terveellisenä toisin kuin keitettäessä, jolloin ravintoaineet voivat huuhtoutua veteen, tai paistettaessa, jolloin ruokaan joudutaan lisäämään ylimääräistä rasvaa.
Helppo tapa valmistaa herkullisia ja terveellisempiä aterioita koko perheelle.
Miten höyryuunilla laitetaan ruokaa?
Höyryuuni toimii kuten perinteinen uuni ja siinä on samat toiminnot. Höyry on yksi toiminnoista, jonka avulla voit valmistaa vieläkin herkullisempia ruokia. Höyryuuni yhdistää lämmön ja höyryn kypsennyksen aikana. Ruoka kypsyy tasaisesti, ja sen ainesosien maut säilyvät.
Höyryuuni auttaa sinua valmistamaan kaikkea mehukkaasta kanasta täydellisesti paistettuun leipään. Höyry säilyttää raaka-aineiden ravintoaineet ja mehukkuuden ilman, että sinun tarvitsee lisätä rasvaa makujen parantamiseksi.
Höyrykypsennyksen hyödyt
Löydä täysin uusi tapa valmistaa aterioita. Höyryuunilla valmistetut ateriat ovat sekä terveellisiä että herkullisia. Seuraavassa kerromme, miksi höyry on fiksu valinta keittiöön.
Parempi maku ja koostumus höyrykypsennyksellä
Sinun ei tarvitse tinkiä ruoan mausta tai koostumuksesta, kun omaksut terveellisempiä ruokailutottumuksia. Höyryuuni tuo esiin raaka-aineiden luonnolliset ominaisuudet kypsentämällä ne tasaisesti. Voit nauttia alkuperäisistä mauista ja koostumuksista, usein ilman ylimääräistä maustamista.
Lisäksi käytössäsi on kehittynyt teknologia, joka yhdistää lämmön ja höyryn. Yhdistelmä antaa ruokien pinnalle rapeutta, mutta säilyttää ruoan mehukkuuden.
Tasainen kypsennys säilyttää ravintoaineet
Höyry on salainen aseesi, kun haluat valmistaa täydellisesti kypsennettyjä ruokia. Kun lämpö jakautuu tasaisesti, raaka-aineiden ravintoaineet säilyvät ja niiden maku tulee paremmin esille. Kun kypsennät vihanneksia höyryuunissa, vitamiinit, jotka menisivät hukkaan muilla kypsennysmenetelmillä, säilyvät paremmin. Saat esimerkiksi enemmän terveellisiä C- ja B-vitamiineja sekä folaattia ruoastasi.
Uuden sukupolven älykkäät höyryuunit antavat sinulle täyden kontrollin laittaessasi ruokaa ja ne varmistavat, että lopputulos on joka kerta yhtä ravitseva.
Uusia mahdollisuuksia – raaka-aineet, joita voit kypsentää höyryuunissa
Parasta höyryuunissa on, että se auttaa sinua valmistamaan kaikenlaisia ruokia arkisista ruokalajeista juhla-aterioihin. Nauti herkullisista grillatuista vihanneksista tai porsaanfileestä, joka on niin mureaa, että se sulaa suussa. Tai herkuttele kalalla ja äyriäisillä, jotka maistuvat yhtä tuoreilta kuin vasta pyydystettyinä.
Höyryuunin avulla valmistat täydellisesti kypsennettyä, kuohkeaa riisiä ja paistat leipää, jossa on ihanan rapea kuori ja pehmeä sisus. Ja rakastamasi pastaruoat valmistuvat aina täydellisen al dente -kypsiksi.
Höyryuuneissa on niihin varta vasten suunnitellut pellit, jotka takaavat, että kaikki ruojalajit alkuruoista jälkiruokiin kypsyvät tasaisesti ja säilyttävät makunsa.
Tässä on joitain suosikkejamme valmistettavaksi höyryuunissa:
Kala ja äyriäiset – maukas lopputulos joka kerta
Punainen liha – täydellisen mehukasta
Linnut ja vaalea liha – juuri kuten haluat
Vihannekset – ravintorikkaampia kuin koskaan
Leipä ja leivonnaiset – tasainen kohoaminen ja kullanruskea kuori
Pasta ja riisi – takuulla täydellinen koostumus
Munat – sellaisena kuin haluat
Vinkkejä onnistuneeseen höyrykypsennykseen
Tässä muutamia vinkkejä, kun käytät höyryuunia ensimmäistä kertaa.
- Aloita yksinkertaisella raaka-aineella, kuten vihanneksilla tai kalalla. Huomaat nopeasti, miten höyryllä valmistettu ruoka eroaa siitä, mihin olet tottunut.
- Valmista jokin suosikkireseptisi höyryllä. Kiinnitä huomiota siihen, miten höyrykypsennys tuo tutun ruokalajin maut ja koostumuksen paremmin esille.
- Muista, että höyrykypsennys voi olla nopeampaa kuin perinteiset menetelmät. Tarkkaile siis ruokaa, jotta se ei kypsy liikaa.
Kun olet aloittanut höyryuunin käytön, huomaat, kuinka helposti valmistat sen avulla terveellisempiä ja maukkaampia aterioita.
Opi uunisi höyrytoiminnoista
Lue ohjeet ennen höyryuunin käyttöä. Useimmissa höyryuuneissa on seuraavat toiminnot:
Täyshöyry
Tämä asetus antaa höyryn täyden tehon. Nauti maukkaista ja ravitsevista aterioista, jotka on valmistettu 100 % höyryllä. Höyry säilyttää ruoassa enemmän vitamiineja ja mineraaleja kuin perinteiset kypsennysmenetelmät. Valmistamasi ruoka on täynnä värejä ja makuja. Tämä asetus on ihanteellinen vihannesten, riisin, kuskusin, kalan ja äyriäisten (kuten simpukat ja katkaravut) kypsentämiseen hiljalleen.
Enemmän höyryä, vähemmän lämpöä
Tämä toiminto yhdistää vähän kiertoilmaa ja paljon höyryä, mikä tuo esiin ruoan rakenteen ja säilyttää raaka-aineiden mehukkuuden. Tämä on täydellinen valinta kohokkaille ja muille uuniruoille tai kun haluat lämmittää ruoan uudelleen ilman, että se kuivuu. Tämä toiminto on myös ihanteellinen lämpöherkille ruoille, kuten vaniljakastikkeelle, piirakoille, padoille ja kalalle.
Puolet höyryä, puolet lämpöä
Kun ruoka pitää hauduttaa hitaasti, on tämä toiminto oikea valinta. Se yhdistää saman verran kiertoilmaa ja höyryä kypsennyksen aikana, ja on ihanteellinen haudutetulle lihalle tai uunissa paistetulle kalalle, mutta myös leivän ja pullien paistamiseen.
Höyrypaisto
Höyrypaisto yhdistää paljon kiertoilmaa ja vähän höyryä. Saat kullanruskean pinnan ja mehukkaan, murean sisuksen. Toiminto on ihanteellinen lihalle, linnuille, gratinoiduille ruoille, pataruoille, uunissa paahdetuille vihanneksille, mutta myös piirakoiden, muffinien ja kakkujen paistamiseen.
Aiheeseen liittyviä artikkeleita
Usein kysytyt kysymykset höyrykypsennyksestä
Voiko höyryuunissa saada rapean pinnan?
Onko höyryuunin puhdistaminen vaikeaa?
Höyryuunin puhdistaminen on suhteellisen helppoa – yleensä riittää, että pyyhit ylimääräisen kosteuden pois. Tarvittaessa voit myös käyttää uunin omaa puhdistusohjelmaa nopeaan ja helppoon puhdistukseen.
Ovatko mikroaaltouunit tehokkaampia kuin höyryuuni?
Mikroaaltouunit ovat nopeampia, mutta voivat tehdä ruoasta kuivaa ja mautonta. Höyryuunit vievät hieman enemmän aikaa kuin mikroaaltouunit, mutta jakavat lämmön ja kosteuden tasaisesti. Lopputuloksena on parempi maku ja koostumus. Lisäksi höyryuunit lämmittävät kertaalleen valmistetun ruoan tehokkaammin ja saavat ruoan tuntumaan lähes vastavalmistetulta.
Voinko kypsentää höyryuunissa vain tietynlaisia ruokia?
Höyryuunissa voi valmistaa kaikenlaisia ruokia, sillä höyrykypsennys korostaa raaka-aineiden koostumusta ja mehukkuutta parhaalla mahdollisella tavalla. Höyryn käyttö on yleensä nopeampaa kuin perinteiset ruoanlaittomenetelmät, ja se voi auttaa säästämään aikaa arjessa.
Tuleeko ruuasta vetistä, jos käytän höyryuunia?
Ei, höyrykypsennys korostaa raaka-aineiden koostumusta ja mehukkuutta parhaalla mahdollisella tavalla. Värit säilyvät ja koostumus on aina mehevä. Höyryn ja kuuman ilman yhdistelmä sulkee nesteen niin, että sisus on mehukas, mutta ei rasvainen.
Kuinka kauan parsakaalin ja vihreiden papujen höyrykypsentäminen kestää?
Parsakaalin höyrykypsentäminen kestää noin 3–5 minuuttia. Vihreille pavuille (haricots verts) voit varata 5–7 minuuttia, jos haluat kypsän, muuta rapean koostumuksen. Kypsennysajat voivat vaihdella vihannesten koon ja halutun koostumuksen mukaan. Tarkista vihannekset muutama minuutti ennen kypsennysajan päättymistä, jotta saat varmasti toivomasi lopputuloksen.
Kuinka kauan kestää lohen kypsentäminen höyryuunissa?
Normaalin lohifileen kypsentäminen höyryuunissa kestää yleensä 8–10 minuuttia. Aikaa kuluu enemmän, jos kypsennät kokonaisen kalan tai suurempia annoksia. Lohi on kypsää, kun se on saanut oikeanlaisen värin ja hajoaa helposti haarukalla. Muista, että lohen paksuus vaikuttaa kypsennysaikaan, joten säädä kypsennysaikaa sen mukaan.
Tutustu Electroluxin valikoimaan
-
-
-
Vinkkejä ja inspiraatiota
Löydä lisää inspiroivia artikkeleita, koti- ja arkipäivän vinkkejä