Better Living Program
Better Living Program on Electroluxin 11-vuotinen toimintasuunnitelma, jonka tavoitteena on luoda parempaa elämänlaatua ja kestävämpiä elintapoja ympäri maailmaa. Olemme koonneet listan 100 kunnianhimoisesta teosta, jotka pyrimme toteuttamaan vuoteen 2030 mennessä. Nämä teot edustavat sitoutumistamme neljään päätavoitteeseemme, jotka ovat Better Eating, Better Garment Care, Better Home Environment ja Better Company.
100 Tekoa
Keskeistä Better Living Program -ohjelmassa on lista teoista, jotka aiomme toteuttaa seuraavan 11 vuoden aikana. Täydennämme listaa ajan myötä, ja ennen vuotta 2030 se tulee sisältämään 100 tekoa, joista jokainen vie meidät lähemmäs lopullista päämääräämme.
Teemme työtä tavoitteidemme saavuttamiseksi yhdessä yhteistyökumppaneidemme, alan asiantuntijoiden ja jopa muiden brändien kanssa, kaikkialta maailmasta – koska on mahdotonta saada aikaan merkittäviä muutoksia ilman että teemme yhteistyötä muiden alan vaikuttajien kanssa.
Päämäärä 2030
Better Eating
Tavoitteenamme on inspiroida mahdollisimman monia kuluttajia kehittämään ruokailutottumuksiaan suuntaan, joka on hyväksi sekä ihmisille että planeetallemme. Pyrimme parantamaan kuluttamamme ruuan ravintoarvoa samalla kun opettelemme käyttämään kestävästi tuotettuja raaka-aineita – erityisesti kasviperäisiä vaihtoehtoja. Haluamme myös kannustaa ihmisiä tuottamaan vähemmän ruokajätettä.
Vuoden 2030 päämäärä: Tehdä kestävistä ruokailutottumuksista arkipäivää.
Better Garment Care
Uudistamalla pyykinpesun teknologiaa ja inspiroimalla parempiin tapoihin pitää huolta tekstiileistä, tavoitteenamme on pidentää tekstiilien elinikää samalla kun pienennämme vaatehuollon ympäristövaikutusta puolella. Haluamme myös kannustaa kestävämpään vaatteiden kulutukseen.
Vuoden 2030 päämäärä: Mahdollistaa, että vaatteet kestävät kaksi kertaa pidempään puolittaen samalla vaatehuollon ympäristövaikutuksen.
Better Home Environment
Tavoitteenamme on nopeuttaa sellaisten kestävien ratkaisujen kehittämistä, jotka mahdollistavat useampia ihmisiä saavuttamaan terveellisemmän asuinympäristön kodeissaan.
Vuoden 2030 päämäärä: Tehdä kodeista terveellisempiä ja kestävämpiä veden, ilman ja lattioiden puhdistamiseen suunnattujen älykkäiden ratkaisujen avulla.
Better Company
Vastuullisempien hankintojen, tuotannon ja ratkaisujen kautta tavoitteenamme on tehdä tuotteidemme valmistuksesta ilmastoneutraalia ja tehtaistamme jätteettömiä. Haluamme kehittää tuotteitamme linjassa YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden kanssa, ja tulemme tarjoamaan liiketoimintamalleja ja suunnittelua, joka optimoi resurssien käytön.
Vuoden 2030 päämäärä: Tehdä liiketoiminnastamme ilmastoneutraalia.
Tutustu intuitiiviseen ruuanlaittoon
Uuden keittiölaitemallistomme tuotteet ovat niin intuitiivisia, että sinun ei tarvitse edes ajatella. Sen sijaan voit keskittyä ruuan makuihin, sekä viettämään aikaa perheen ja ystävien kanssa.
For Better Living. Designed in Sweden.
Better Eating
Ruoka on yksi merkittävimmistä tekijöistä terveytemme kannalta. Sillä on myös suuri vaikutus planeettamme hyvinvointiin, sillä ruokateollisuus kattaa kolmasosan koko maailman energiankäytöstä ja yli 20 prosenttia päästöistä*. On järkyttävää, että 30 prosenttia kaikesta hankkimastamme ruuasta päätyy kaatopaikalle**, vaikka yhdeksäsosa maailman ihmisistä menee joka ilta nälkäisenä nukkumaan***. Siksi haluamme auttaa kuluttajia tekemään parempia valintoja ruokailutottumuksissaan.
*Lähde: UN SDG, 2018
**Lähde: UN SDG, 2018
***Lähde: Food Aid Foundation
Vuoden 2030 päämäärä: Tehdä kestävistä ruokailutottumuksista arkipäivää
Tavoitteemme on inspiroida ihmisiä syömään, hankkimaan ja käsittelemään ruokaa tavalla, joka on hyväksi ihmisille ja planeetallemme – ja samanaikaisesti nauttimaan ruuasta ja sen monipuolisista mauista.
Painopistealueet
Saavuttaaksemme tavoitteemme, pyrimme kehittämään tuoteinnovaatioita, kouluttamaan kuluttajia, toteuttamaan tutkimuksia ja rakentamaan merkityksellisiä yhteistyökumppanuuksia. Better Eating -kategoriassa aiomme:
- Vähentää ruokajätettä kaikin mahdollisin tavoin
- Inspiroida kuluttajia siirtymään kasviperäiseen ruokavalioon
- Auttaa ylläpitämään ruokien ravinnepitoisuutta
- Kehittää kestävien ruokien syömisen kokemusta parempien makujen, koostumuksen ja värien kautta
- Helpottaa kaikkien edellämainittujen kohtien toteuttamista arjessa
"Yritämme jatkuvasti löytää parempia ratkaisuja elintarvikkeiden säilytykseen, mutta kestäviin ruokailutottumuksiin siirtyminen tarkoittaa aina myös elintapojen muutosta. Kyse on pienistä teoista suurempaa tavoitetta varten."
Hanna Nykänen
Elintarvikkeiden säilytyksen asiantuntija. Electrolux, Ruotsi
GRO – kestävään syömiseen
Tämä on visiomme paremmasta tulevaisuudesta. GRO on maailman ensimmäinen uudistettu keittiökonsepti, joka on suunniteltu mahdollistamaan kestävä ja terveellinen ruokailu. Sen painopiste on monipuolisen ja kasviperäisen ruokavalion tehostamisessa ja sen tarkoitus on edistää kestävää syömistä.
Kestävämmän elintarvikejärjestelmän puolesta
Tuotamme, ostamme, syömme ja näemme ruoan ikään kuin meillä olisi rajattomat resurssit. GRO on huolellisesti suunniteltu auttamaan sinua muuttamaan näkökulmia ja käyttäytymistä kohti kestävämpää maailmaa. Voimme yhdessä edistää kestävämpää ruokajärjestelmää syömällä harkiten ja terveellisemmin.
Pöydän kattaminen
GRO:n avulla voit maksimoida kasviperäisen ruokavaliosi maun. Konseptimme auttaa sinua noudattamaan EAT-Lanset-ruokavaliomallia harmonisoimalla ruoan kohtelun ja luomaan vihreämpiä elämäntapoja, joihin pyrimme. Voimme taata, että pyrimme kestäviin ratkaisuihin, jotka keskittyvät maapalloon ja ihmisten terveyteen.
Ratkaisu, joka keskittyy ihmisiin
GRO on visiomme tulevaisuuden keittiöstä – vallankumouksellinen konsepti kestävään ja älykkääseen ruoanlaittoon. Se on mukautettava järjestelmä, joka auttaa sinua valitsemaan helposti vihreämmän ruokavalion. Innovatiivinen muotoilu haastaa perinteisen ajattelun ja auttaa sinua tekemään terveellisiä ja kestäviä päätöksiä.
-
1Huolellisesti suunniteltu
Nauti monipuolisesta ruoasta ja hyödynnä parasta, mitä luonto tarjoaa. Modulaarisessa GRO-järjestelmässä on osastot, joissa on optimoidut olosuhteet ruoan säilyttämiseksi parhaalla mahdollisella tavalla ja sen käyttöiän pidentämiseksi.
-
2Luo – Paranna makuelämystä
Löydä uusia makuja, ominaisuuksia ja ruoanlaittotekniikoita saumattomasti ja joustavasti toimivilla työkaluilla. GRO muuttaa kestävät ruokailutottumukset upeiksi kulinaarisiksi kokemuksiksi.
-
3Coach – Yhteinen järjestelmä
GRO tukee kestäviä keittiöratkaisuja Coachilla – digitaalisen keittiökumppanisi kanssa. Se ymmärtää tarpeitasi ja tottumuksiasi ja opastaa sinua tekemään kestäviä valintoja silloin, kun se sinulle sopii.
Tulevaisuuden visiomme
Uskomme, että tulevaisuudessa on ruokajärjestelmiä, jotka kannustavat syömään entistä kestävämmin. GRO konkretisoi muutosta, johon pyrimme eli taistella monimuotoisuuden ja terveellisempien ruokavalintojen puolesta.
Yksi keittiö. Rajattomat mahdollisuudet
Modulaariset GRO-osastot on suunniteltu pinottavaksi ja siirrettäviksi, eli kotiisi ja elämäntapoihisi sopiviksi. Vallankumouksellinen konsepti, joka ulottuu keittiön ulkopuolelle ja jossa tulevaisuuden visio on tarjota monipuolisuutta ja kestäviä keittiöratkaisuja.
GRO muotoutuu sinun mukaasi
GRO on moderni ja ihmiskeskeinen ratkaisu keittiöihin. Se on järjestelmä, joka yksinkertaistaa ruoanlaiton kestävyyttä ja jolla on käytännöllinen sekä vaikuttava muotoilu.
-
Modulaariset osastot
Modulaariset GRO-osastot ovat kuin legot keittiössä. Loputtomien yhdistelmämahdollisuuksien ansiosta jokainen komponentti on suunniteltu luomaan mahdollisuuksia ja optimaalista säilytystilaa keittiöihin, joka sopii kaikkiin koteihin ja tarpeisiin.
-
Viljojen ja palkokasvien säilytys
GRO-järjestelmän säilytyksen ansiosta voit sekoittaa, korvata ja tutkia uusia viljoja ja palkokasveja sekä viedä standardiratkaisusi askeleen pidemmälle. Tämä voi innostaa sinua tutkimaan uusia monipuolisia proteiinilähteitä samalla, kun tutkit visuaalista monimuotoisuutta.
-
Nordic Smoker
Kokeile ja testaa uusia makuelämyksiä reseptiemme avulla. Nordic Smoker on saanut inspiraationsa skandinaavisesta ruoanlaitosta, kokeista ja Electroluxin ruotsalaisesta perinnöstä, ja se on osa premium-valikoimaamme.
-
Kasvigalleria
Korosta tuoretuotteiden roolia kasvigallerian avulla. Se on luotu ja suunniteltu varmistamaan optimaaliset olosuhteet hedelmien ja vihannesten säilytykselle silmien tasolla himmeän lasin takana.
-
Coach
GRO Coach on kestävä kumppanisi ruoanlaitossa. Se seuraa ruokailutottumuksiasi digitaalisesti ymmärtääkseen paremmin tarpeitasi, jotta se voi ohjata sinua tekemään kestäviä valintoja silloin, kun se sinulle sopii.
Better Garment Care
Kuluttamiemme vaatteiden määrä on nelinkertaistunut viimeisten 20 vuoden aikana*. Ongelmasta vielä suuremman tekee se, että 90 prosenttia vaatteista heitetään turhan aikaisin pois**. Osa ongelmaa on pikamuoti – toinen on vaatteista huonosti huolehtiminen. Huonot ja vanhanaikaiset pesutottumukset pienentävät vaatteen elinikää. Muotiala on maailman neljänneksi suurin saastuttaja***, joten meidän mielestämme on aika muuttaa kulutustottumuksiamme ja tapojamme huolehtia vaatteistamme.
*Lähde: Fashion Revolution
**Lähde: AEG Care Labels Project
***Lähde: Measuring Fashion, Global Impact Study 2018
Vuoden 2030 päämäärä: Mahdollistaa, että vaatteet kestävät kaksi kertaa pidempään puolittaen samalla vaatehuollon ympäristövaikutuksen
Luomalla parempia tapoja pitää huolta vaatteista, pyrimme auttamaan kuluttajia pidentämään vaatteidensa kestävyyttä sekä puolittamaan vaatteista huolehtimisen ympäristövaikutuksen.
Painopistealueet
Saavuttaaksemme tavoitteemme, pyrimme kehittämään tuoteinnovaatioita, kouluttamaan kuluttajia, toteuttamaan tutkimuksia ja rakentamaan merkityksellisiä yhteistyökumppanuuksia. Better Garment Care -kategoriassa aiomme:
- Pidentää vaatteiden elinkaarta uudistamalla teknologiaa ja tapojamme huolehtia vaatteistamme
- Pienentää vaatteista huolehtimisen ympäristövaikutusta
- Mahdollistaa kaikenlaisista tekstiileistä huolehtimisen
- Osallistua muodin kestävämpään kulutukseen
Make it Last
Sillä, miten kohtelemme vaatteitamme, on valtava vaikutus ympäristöön. Uskomme, että pitämällä hyvää huolta vaatteistamme tänään, voimme rakentaa kestävämmän tulevaisuuden huomenna. Anna vaatteillesi pidempi elämä Electrolux PerfectCaren avulla.
"Meidän pitää ensisijaisesti oppia hyödyntämään olemassaolevia resursseja sen sijaan, että jatkamme pedon ruokkimista."
Orsola de Castro
Muotialan vaikuttaja. Fashion Revolution, Iso-Britannia
Huolehdi vaatteistasi – ja maapallon resursseista
Teknologian, suunnittelun ja vaatehuollon uusimpien edistysaskelten myötä voit pitää parempaa huolta sekä vaatteistasi että ympäristöstä. PerfectCare-sarjamme pesukoneet ja kuivausrummut pitävät huolta siitä, että vaatteesi pestään ajan-, energian- ja vedenkäyttöä optimoiden, jotta energiaa kuuluisi mahdollisimman vähän.
Better Home Environment
Vuoden 2030 päämäärä: Tehdä kodeista terveellisempiä ja kestävämpiä veden, ilman ja lattioiden puhdistamiseen suunnattujen ratkaisujen avulla
Tavoitteenamme on nopeuttaa sellaisten kestävien ratkaisujen kehittämistä, jotka mahdollistavat useampia ihmisiä saavuttamaan terveellisemmän asuinympäristön kodeissaan.
Painopistealueet
Tämän tavoitteen saavuttamiseksi Electrolux aikoo nopeuttaa sellaisten kestävien ratkaisujen kehittämistä, jotka mahdollistavat useampia ihmisiä saavuttamaan terveellisemmän asuinympäristön kodeissaan. Aiomme muun muassa:
- Luoda huippuunsa kehitettyjä, digitaalisesti ohjailtavia ratkaisuja ilman ja lattian puhdistamiseen.
- Optimoida sisäympäristö kodeissa, ja olla edelläkävijä energiatehokkaiden laitteiden valmistuksessa ilmastovaikutuksen vähentämiseksi.
"Sisäilman ilmanlaatu on huonontunut kahdesta viiteen kertaan verrattuna entisaikaan."
Monica Celotto ja Fiorella Trivillin
Ilmanlaadun ja kestävyyden uudistajat. Electrolux, Italia
Uudista kotisi terveellisemmällä sisäilmalla
Puhtaalla sisäilmalla on suuri vaikutus hyvinvointiimme, mutta usein on vaikeaa tietää kuinka hyvä ilmanlaatu oikeastaan on. Uusimpien ilmanpuhdistimiemme ansiosta voit aina hengittää puhdasta ja raikasta sisäilmaa kotonasi. Ilmanpuhdistin mittaa jatkuvasti ilmanlaatua, ja säätää automaattisesti puhdistustehoaan sen mukaisesti. Voit seurata ja optimoida sen toimintaa mobiilisovelluksen avulla. Fiksua, yksinkertaista ja terveellistä sinulle ja kodillesi.
Better Company
Kun tulevaisuutemme on kiinni niistä valinnoista jotka teemme tänään, täytyy kaikkien tehdä oma osuutensa. Tämä ei koske vain yksityishenkilöitä. Electroluxilla olemme päättäneet parantaa yrityksemme toimintatapoja luodaksemme parempaa elämänlaatua. Mitä tuotantoon tulee, meidän täytyy tarkkailla omaa tomintaamme, esimerkiksi kuinka tehtaamme toimivat ja mitä materiaaleja käytämme, tai kuinka voimme parantaa tuotteiden elinikää ja varmistaa että kodinkoneitamme käytetään oikein energiatehokkuuden maksimoinnin kannalta.
Vuoden 2030 päämäärä: Tehdä liiketoiminnastamme ilmastoneutraalia
Tavoitteemme on tehdä tehtaistamme jätteettömiä ja ilmastoneutraaleita, samalla kun kehitämme tuotteita, joissa energian ja muiden resurssien käytön tehokkuus on maksimoitu.
Painopistealueet
Saavuttaaksemme tavoitteemme, pyrimme kehittämään tuoteinnovaatioita, kouluttamaan kuluttajia, toteuttamaan tutkimuksia ja rakentamaan merkityksellisiä yhteistyökumppanuuksia. Better Home Environment -kategoriassa aiomme:
- Valmistaa tuotteita ilmastoneutraalilla tavalla
- Ylläpitää jätteettömiä tehtaita
- Kehittää tuotteitamme linjassa YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden kanssa
- Tarjota liiketoimintamalleja ja suunnittelua, joka optimoi resurssien käytön
"Luulen, että tulevaisuudessa tulemme muistelemaan tätä ajankohtaa käänteentekevänä hetkenä. Ja kun minä muistelen tätä aikaa, haluan nähdä sen hetkenä, joka sai meidät muuttamaan toimintatapojamme parempaan suuntaan."
Jonas Samuelson
Electroluxin toimitusjohtaja
Esittely
Minkä uskotaan olevan kestävin lähestymistapa ruokailutottumuksiin?
Ruokajätteen minimisoinnin uskotaan olevan kestävin lähestymistapa, ja 36% vastaajista arvioi sen olevan tärkein tekijä kestävämpiin ruokailutottumuksiin siirtyessä. Lähiruuan ja kausittaisten ruoka-aineiden syöminen sijoittui toiselle sijalle kestävissä ruokailutottumuksissa, ja vain 18% vastaajista arvioi kasviperäisen ruuan olevan kaikkein kestävin vaihtoehto.
Kasviperäinen ruokavalio sisältää enimmäkseen tai täysin kasveista valmistettuja ruoka-aineita kuten kasviksia, jyviä, pähkinöitä, siemeniä, palkokasveja ja hedelmiä. Ruokavalioon sisältyy hyvin vähän jos ollenkaan eläinperäisiä tuotteita.
Kuinka ihmiset toimivat muuttaakseen ruokailutottumuksiaan?
Ruokajätteen pienentäminen on yksi suosituimmista tavoista tehdä ruokailutottumuksista kestävämpiä, ja 53% kyselyyn vastanneista sanoi pyrkivänsä siihen päivittäin. Vain yksi neljännestä ilmoitti noudattavansa kasviperäistä ruokavalioita.
Mitkä ovat suurimmat erot aikomusten ja varsinaisten tekojen välillä?
Suurin ero aikomusten ja varsinaisten tekojen välillä näkyy ruokajätteen vähentämisessä, joka on tavoitteena 32%:lle vastaajista. Suurin syy ruuan pois heittämiseen on parasta ennen -päiväyksen ohittaminen, vaikka asiantuntijoiden mukaan päiväys on ennemminkin suuntaa-antava, eikä sitä tarvitsisi noudattaa ehdottomasti.
“Viimeinen käyttöpäivä -merkinnässä on kyse hygieniasta, mikä tarkoittaa, että ruuan säilymisestä päiväystä pidemmälle ei ole varmuutta. Parasta ennen -päiväys taas on laatumerkintä, joka osoittaa mihin päivämäärään asti ruokatarvike on parhaimmanlaatuinen. Suurin osa ihmisistä kuitenkin tulkitsee parasta ennen -päiväyksen tarkoittavan ruokatarvikkeen viimeistä käyttöpäivää.”
Niklas Amelin
EU:n elintarvikeyritysasiantuntija
Vain 18% vastaajista haluaisi syödä enemmän kasviperäisiä ruokia. Kasviperäiseen ruokavalioon siirtymisessä suurimpien esteiden koetaan olevan, ettei ruokavaliosta saa tarpeeksi ravintoaineita ja ettei se pidä nälkää.
Vain yksi viidestä uskoo kasviperäiseen ruokavalioon siirtymisen olevan kaikkein tehokkain keino tehdä ruokailutottumuksista kestävämpiä. Kuitenkin noin 30% kaikista maailman päästöistä tulee juuri ruokatuotannosta (lähde: Climate Change and Land IPCC Special Report, 2019).
Minkä uskotaan olevan kestävin lähestymistapa vaatehuoltoon?
Jopa 69% vastaajista tiedostaa, että vaatteiden käyttöiän pidentäminen on tehokas kestävä tapa. Kun heitä pyydettiin määrittelemään muita kestäviä tapoja huolehtia tekstiileistä, vastaajat mainitsivat täysien pesukoneellisten pesemisen sekä vettä säästävien pesukoneiden käytön.
Kuinka ihmiset toimivat huolehtiakseen vaatteistaan paremmin?
Vain 40% vastaajista ilmoitti yrittävänsä aktiivisesti pidentää vaatteidensa käyttöikää ja vain 48% pesee aina täysiä koneellisia, eli tällä osa-alueella on vielä parantamisen varaa. Vaatteita pestään muun muassa pahan hajun vuoksi, tai koska vastapestyt vaatteet yksinkertaisesti tuntuvat mukavimmilta päällä. Alhaisemmassa lämpötilassa peseminen ei ole yhtä suosittu tapa, ja vain yksi kolmesta vastaajasta harjoittaa sitä säännöllisesti, vaikka pesuaineet toimivat yleensä yhtä tehokkaasti viileämmänkin pesuveden kanssa.
Mitkä ovat suurimmat erot aikomusten ja varsinaisten tekojen välillä vaatehuollossa?
Kyselyyn vastaajien mukaan suurin aukko aikomusten ja varsinaisten tekojen välillä on energian säästäminen vaatteita pestessä. Vain 14% vastaajista ilmoitti haluavansa käyttää alhaisempaa pesulämpötilaa. Suurin este pesulämpötilan alentamiselle koetaan olevan vaatteiden pesuohjeiden noudattaminen ja uskomus siitä, että tahrat eivät poistu vaatteista alhaisemmassa lämpötilassa. Vain yksi neljästä uskoo lämpötilan alentamisen olevan kestävä tapa.
Minkä uskotaan aiheuttavan huonolaatuisen sisäilman?
Puolet vastaajista väittää olevansa tietoisia siitä, mikä aiheuttaa sisäilman pilaantumisen. Noin 41% uskoo imuroinnin huonontavan sisäilman laatua, ja muun muassa tupakoinnin, torjunta-aineiden ja hius- ja vartalosuihkeiden uskotaan olevan pahimpia sisäilman saastuttajia.
Kuinka ihmiset toimivat parantaakseen sisäilman laatua?
Yleisin tapa parantaa sisäilman laatua on tuulettaminen ja imurointi, vaikka 41% vastaajista on kuitenkin sitä mieltä että imurointi huonontaa sisäilman laatua. Vain harva uskoo, että heillä on mahdollisuus itse ollenkaan vaikuttaa sisäilman laatuun.
Mitkä ovat suurimmat erot aikomusten ja varsinaisten tekojen välillä?
Suurin ero on vastaajien halussa käyttää ilmanpuhdistajaa sisäilman laadun parantamiseen – jopa 32% vastaajista haluaisi käyttää ilmanpuhdistajaa kotonaan. Suurimmat esteet ilmanpuhdistajan hankintaan koetaan olevan niiden hinta ja energiankulutuksen lisääntyminen ilmanpuhdistajan käytön myötä.
Sata vuotta parempaa elämänlaatua
Idea Electroluxiin lähti siitä, että imurien olisi oltava kevyempiä ja helppokäyttöisempiä, edistäen samalla terveyttä ja puhtautta ympäri maailmaa. Matkamme jatkuu perustaja Axel Wenner-Grenin ideasta varustaa Model V -imuri jalaksilla, aina maailman ensimmäisen robottipölynimurin lanseeraukseen asti.
Sata vuotta erinomaista tekstiilihuoltoa
Pesukonetta on kutsuttu jopa teollisen vallankumouksen merkittävimmäksi keksinnöksi, koska sillä on ollut valtava vaikutus naisten rooliin yhteiskunnassa. Vuonna 1940 lanseeratun, maailman ensimmäisen kotikäyttöisen pesukoneen kaltaisilla keksinnöillä Electrolux on mahdollistanut kuluttajien käyttävän aikansa vain sellaiseen tekemiseen, joka on heille tärkeää, oli se sitten opiskelu tai aika perheen kanssa.
Sata vuotta makunautintojen hiomista
Nautinnollisten ruokailuhetkien luominen on aina ollut suurin inspiraatiomme keittiökodinkoneiden suunnittelussa. Olemme koko historiamme ajan hyödyntäneet tässä ainutlaatuista ammatillista osaamistamme. Ruoanlaiton mullistanut Assistent-yleiskone ja CombiSteam-höyryuunimme ovat tästä vain muutamia esimerkkejä.
Electrolux Assistent -yleiskone: selkeä pohjoismainen design-klassikko
Vuonna 1939 Electrolux antoi ruotsalaiselle insinöörille ja suunnittelijalle, Alvar Lenningille, tehtävän luoda ammattikeittiön laitteista pienempiä ja kompakteja, jotta ne sopisivat myös kotikeittiöihin. Harva olisi arvannut, että Electroluxin Assistent-yleiskoneesta tulisi yksi meidän pitkäaikaisimmista tuotteistamme, joka on arvostettu sekä luotettavuutensa että muotoilunsa vuoksi.
Vallankumouksellinen Model V
Model V -imuri luisui jalastensa avulla vaivattomasti kotien lattioita pitkin, keräten tehokkaasti pölyn ja lian, vaikka olikin pystysuoria edeltäjiään pienempi ja huomattavasti kevyempi. Wenner-Gren itse keksi jalakset imuriin, eikä imurin mainetta haitannut myöskään, että se edusti hyvin aikansa teollista muotoilua arkkitehti Peter Behrenin hengessä.
Ensimmäinen maailmassa: “Pyöreä peltipurkki”
D10-astianpesukone, lempinimeltään leikkisästi “Pyöreä peltipurkki”, lanseerattiin vuonna 1959. Se oli maailman ensimmäinen työtason päälle asetettava tiskikone. Aikana, jolloin suurimpaan osaan keittiöistä oli vaikea asentaa tiskikonetta, oli D10 loistava ratkaisu joka ei vaatinut koko keittiön uusimista.